Wat voor motor er exact in een auto ligt, interesseert Wilma van Ginkel niet zoveel. De gedreven eigenaresse van woonwinkel De Snuffelkelder in Barneveld weet echter precies wat ze wél wil. Een auto moet robuust zijn, er goed uitzien én het moet een BMW zijn. ,,We zijn al jaren besmet met het BMW-virus.”

Waar komt die liefde voor BMW vandaan?

,,Een vriend van mij werkt al jarenlang bij een BMWdealer. Door hem zijn we besmet geraakt met het virus. We rijden niet anders meer. Dus toen het iets meer dan een jaar geleden tijd werd voor een nieuwe auto, was het duidelijk dat het weer een BMW zou worden. Ik reed toen al een BMW 1-serie en dat beviel eigenlijk prima. Dus met die opdracht heb ik hem eropuit gestuurd.”

Wat zoek je in een auto?
,,Hij moet vooral doen waar hij voor gemaakt is: lekker rijden. Natuurlijk, de kleur, mooie velgen en het geblindeerde achterraam geven het net wat extra’s. Maar buiten dat heb ik weinig wensen. Ja, een goede navigatie is natuurlijk ideaal. Zeker bij een wegopbreking is dat een fantastische uitvinding.”

Maak je veel zakelijke kilometers?
,,Nee, de vracht wordt natuurlijk gewoon bij de winkel afgeleverd, dus het is vooral woon-werkverkeer en de incidentele rit naar een beurs. Daarom heeft het ook zo lang geduurd voor ik überhaupt een auto kocht. Ik kan op de fiets naar het werk, dus een auto was eigenlijk zonde van het geld. Mijn eerste auto kocht ik pas op mijn 42e, een Peugeot 206 sportuitvoering. Dat was een hele leuke auto.”

Hoe zou je je eigen rijstijl omschrijven?
,,Vroeger reed ik vrij pittig, maar sinds ik twee ongelukken heb gehad is dat wel anders. Je wilt niet weten hoe hard de klap is als je met tachtig kilometer per uur ergens tegenop knalt. Dat wil ik nooit meer meemaken. Het vervelende is dat het beide keren niet mijn schuld was. Eén keer werd ik van achteren aangereden en één keer was het de aanhanger die mijn voorganger niet goed had aangekoppeld.”

Dat heeft je als bestuurder gevormd?
,,Jazeker, dat is denk ik ook de reden dat ik kies voor een robuuste auto. Hij zit bij een eventuele aanrijding niet meteen in elkaar. Daar ga je toch op letten na een ongeluk. Met zo’n BMW heb je echt wat onder je kont.”