BARNEVELD - Het aanstellen van een preventie-medewerker was al verplicht voor bedrijven, maar sinds juli heeft deze medewerker extra taken gekregen. Wincoop Veiligheidstrainingen organiseert cursussen om deze preventiemedewerkers op te leiden.

Ieder bedrijf in Nederland is volgens de Arbowet verplicht om een preventiemedewerker aan te stellen. De preventiemedewerker is binnen een organisatie onder meer verantwoordelijk voor het opstellen van de Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) en de uitvoering hiervan. Afgelopen juli werd de positie van deze preventiemedewerkers versterkt toen de Eerste Kamer instemde met een wetswijziging. Nieuw is dat de preventiemedewerker voortaan ook advies uitbrengt en nauw samenwerkt met de arbo-arts.

Cursus voor preventiemedewerkers
Wincoop Veiligheidstrainingen bereidt preventiemedewerkers voor op deze verantwoordelijkheden. In de cursus preventiemedewerker wordt onder meer de RI&E besproken, de plaats en positie van de preventiemedewerker in de organisatie bepaald en er worden praktijksituaties van het uitvoeren van arbomaatregelen op de werkvloer behandeld. Uiteraard wordt er tussendoor ook gezorgd voor koffie, thee en een uitgebreide lunch. De cursus wordt afgesloten met het NIBHV-examen. Kijk voor meer informatie en cursusdata op de website.

www.in1keerarbo.nl