KOOTWIJKERBROEK – Voor de vijfde keer vindt de Winterfair plaats bij de Puurveense molen. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 december kunnen bezoekers struinen langs de mooi ingerichte kraampjes en tenten die verspreid staan over het molenterrein.

De wintermarkt is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een geliefd evenement voor zowel bewoners als bezoekers uit de regio en biedt een unieke combinatie van gezelligheid, lokale producten en nostalgische winteractiviteiten. Een perfecte gelegenheid om in de kerstsfeer te komen dus.

De Puurveense molen beklimmen
Een hoogtepunt van de Winterfair is de mogelijkheid om de Puurveense molen te beklimmen. Bezoekers kunnen ook meer leren over de geschiedenis en werking van de molen en de molenwinkel bezoeken, waar ambachtelijk gemalen meel en andere lokale producten worden verkocht.

Naast de kraampjes en de molen zijn er tal van activiteiten voor jong en oud. De schaatsbaan is inmiddels een vast onderdeel van de Winterfair geworden en zorgt voor veel vertier. Zowel kinderen als volwassenen kunnen hier genieten van het schaatsen, en het winterse terras langs de baan biedt een aangename plek om te ontspannen en te genieten van warme dranken.

Ook de grote verwarmde tent is een populaire ontmoetingsplek tijdens de Winterfair. Hier kun je tot rust komen of je opwarmen met een kop soep of ander lekkers, terwijl de winterhoornblazers op de achtergrond hun klanken over het terrein laten klinken.

Organisatie
De Winterfair wordt georganiseerd door Stichting Puurveense Molen, die de molen sinds 1995 beheert en als doel heeft om het monument te behouden en toegankelijk te houden voor het publiek. Henk Budding, Willeke Budding, Wilhelm Beens en vele andere vrijwilligers zetten zich in voor de organisatie van deze vijfde editie van de Winterfair.

www.winterfairkootwijkerbroek.nl