BARNEVELD - De gemeente Barneveld is trots op haar ondernemers en probeert bedrijven en ondernemers zo goed mogelijk te faciliteren. Daarnaast word er voortdurend gewerkt aan het verbeteren van de dienstverlening.

Waarom?
Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid, voor leefbare binnensteden, voor een bijdrage aan de economie en onze welvaart. Ondernemers zijn onmisbaar voor onze samenleving. We vinden het belangrijk om te weten hoe ondernemers onze dienstverlening waarderen. Wat gaat goed en wat kan beter? Zodat onze dienstverlening de komende jaren nóg beter aansluit op uw wensen en verwachtingen.

Uw mening telt!
Bent u tevreden over onze dienstverlening? Uw mening telt! Wij nodigen u uit om deel te nemen aan de nieuwe editie van het tweejaarlijkse onderzoek van MKB-Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Begin april ontvangt u een brief met een unieke toegangscode voor het invullen van een online enquête.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Elke twee jaar vragen Lexnova en MKB-Nederland aan ondernemers welke gemeente het meest ondernemersvriendelijk is. Op basis hiervan wordt de ranglijst opgesteld van de MKB-vriendelijkste gemeenten van Nederland.

Het doel van het onderzoek is om gemeenten te ‘prikkelen’, zodat ze worden gestimuleerd om het lokale ondernemersklimaat te verbeteren. Bij de vorige edities in 2012/2013 en 2015/2016 werd de gemeente Barneveld uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland.
Op nationaal niveau werd Barneveld twee keer zevende. De ambitie van de gemeente is om voor de derde keer op rij de MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland te worden en een podiumplaats te bemachtigen in de landelijk ranking.

Doet u mee?
Om onze dienstverlening verder te kunnen verbeteren, hebben wij uw medewerking nodig. Wij hopen natuurlijk dat een groot aantal bedrijven de enquête invult. Wij kijken daar met spanning naar uit. Naar aanleiding van de vorige enquête hebben wij nóg meer bedrijfsbezoeken georganiseerd én organiseerden wij de Dag van de Ondernemer om ondernemers in Barneveld (terecht!) te bedanken voor hun inzet voor onze economie.

De ranglijst zegt iets over de prestaties in vergelijking met andere gemeenten. Deze rangorde is gebaseerd op vier pijlers:
De tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente;
Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente;
De gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf;
De beleving van gemeentelijke lasten (prijs/kwaliteitsverhouding).

Doet u mee? Bij voorbaat heel hartelijk dank!

www.ondernemersloketbarneveld.nl