BARNEVELD – Een kroon op het werk. Broers Rico en Berend van den Brink van XiaomiProducts lanceerden begin dit jaar Viofo.nl, een webshop voor dashcams  (dashboardcamera's) van het gelijknamige Chinese bedrijf. Eén van hun dashcams werd niet veel later door ANWB's Kampioen bekroond tot voordeligste koop.

Dat de producten van zowel Xiaomi als Viofo van goede kwaliteit zijn, wisten de jonge ondernemers al. “Toch geeft de waardering van de ANWB een stukje extra vertrouwen”, vertelt Berend van den Brink. Samen met zijn broer startte hij in 2016 onder de naam XiaomiProducts met de online verkoop van gadgets en consumentenelektronica van

met name het Chinese merk Xiaomi. De producten van Viofo werden al snel onderdeel van hun assortiment. “In oktober 2019 zijn we bij de bedrijfsleiding in China op bezoek geweest en zijn we overeengekomen dat wij sinds december 2019 officieel Viofo-distributeur van de Benelux zijn. Hierop volgde de lancering van Viofo.nl, een webshop gericht op dashcams en aanverwante accessoires. Een opkomende markt, zeker met de vele transportbedrijven hier in de regio.” Met XiaomiProducts blijven de broers aan de weg timmeren met onder meer klant-, relatie- en eindejaarsgeschenken. “Met name onze fitnesstrackers zijn populair, met features waarmee collega's tegen elkaar kunnen strijden om het hoogste aantal stappen. Maar ook powerbanks met bedrijfslogo zijn populaire klantgeschenken. Xiaomi en Viofo zijn sterke Chinese merken die zich onderscheiden van de merkloze producten van twijfelachtige kwaliteit. Dat bewijst deze ANWB-test maar weer eens.”     

www.xiaomiproducts.nl
www.viofo.nl