BARNEVELD - Eind vorig jaar verwelkomde Barneveld Tomorrow de nieuwe Barneveldse start-up Zadelkruknederland.nl in de werkruimte op de bovenverdieping van het Rabobankgebouw.

Tekst: Hiemstra Media

Een échte start-up is het misschien niet helemaal, vertelt mede-eigenaar Dylan Veldhuizen. Want de verkoop van krukken werd decennia geleden al gestart door zijn vader Mark. “Mijn neef Bob Vermeer nam de shop over en sinds kort ben ik ook actief om het verder uit te bouwen.”In de online shop zijn allerlei soorten krukken te vinden die hun weg vinden naar werkplaatsen, tandartspraktijken, kantoren en kapperszaken. “Eens in de zoveel tijd arriveert er in de haven van Rotterdam een container vol uit China. De krukken worden opgeslagen in ons magazijn in Barneveld en van daaruit vervoerd naar onze klanten.”

ProfessionaliseringDe afgelopen tijd werd er een grote professiona-liseringsslag gemaakt en werd het nodige geïnvesteerd in de automatisering en vindbaarheid van de webshop. “De shop draaide voorheen op oude software en werkte verre van optimaal. Daarin zijn grote verbeteringen doorgevoerd. We hebben daarvoor de samenwerking gezocht met Clickwave, die ons helpt om met een goede SEO-strategie een online topspeler te worden. Clickwave is net als wij een Barneveldse start-up, en óók een bedrijf dat een werkplek heeft bij Barneveld Tomorrow. We zijn dus buren geworden. Maar ook met andere bedrijven op de bovenverdieping is er leuk contact. En dat blijkt toch leuker dan werken vanuit huis. Je zit allemaal min of meer in dezelfde hoek en dat geeft energie en inspiratie.”

Ambitieuze toekomstplannen
Met Zadelkruknederland.nl richt het team zich vooralsnog op de Nederlandse markt, maar in de nabije toekomst zijn de pijlen ook gericht op buurland Duitsland, vertelt Dylan. “We hebben ambitieuze toekomstplannen; lean schalen, met zo min mogelijk mensen zo groot mogelijk groeien. Een groter publiek bereiken, bijvoorbeeld door onze webshop op een slimme manier aan Bol.com te knopen. Kortom, serieus uitbreiden.”

www.barneveldtomorrow.nl