BARNEVELD - Demo’s geven, kookworkshops organiseren en zakelijke events cateren. John van Ginkel van Van Ginkel Keukens heeft genoeg ideeën voor 2021. En wat hem en zijn team betreft gaan de deuren van de gloednieuwe demonstratiekeuken – zodra het kan – weer wagenwijd open. Want keukens zijn om in te leven.

Een jong stel schuift aan bij Van Ginkel Keukens om hun nieuwe keuken uit te zoeken. Ze hebben lang naar dit moment uitgekeken. Met het uitzoeken van de keuken zijn ze weer een stap dichter bij hun nieuwe woning. Een feestelijk moment dus. Hij heeft er een lekker biertje bij gepakt en zij verzorgt de nootjes, waarop ze samen met John van Ginkel aan de slag gaan om hun droomkeuken te ontwerpen. Op afstand weliswaar, want de twee zitten thuis met de tablet op schoot, terwijl John hen live door de keukenshowroom loodst en alle opties qua kastfronten, apparatuur en keukenopstellingen met hen doorneemt.

Nieuwbouwprojecten
“Het werkt allemaal perfect”, zegt John. “Klanten kunnen virtueel gewoon meekijken in ons keukenontwerpprogramma en met ons door de showroom lopen. Het is natuurlijk wel anders. Persoonlijk contact werkt toch prettiger – al is het maar voor je eigen werkplezier. Maar we kúnnen tenminste doorwerken en dat is zeker niet bij elke ondernemer hier in Barneveld het geval. Nieuwbouwprojecten lopen gewoon door en aannemers willen natuurlijk tijdig weten waar de leidingen moeten komen. En ook de montage van keukens gaat gewoon door, dus ons hoor je zeker niet klagen. Samen de schouders eronder en focussen op wat nog wel mogelijk is.”

Grote uitbreiding
Voor ondernemers John en Wilma van Ginkel en hun team van keukenadviseurs en -monteurs was 2020 een bijzonder jaar. In een maandenlange verbouwing werd de showroom aan de Marconistraat 8 uitgebreid met een complete verdieping vol sfeervolle showkeukens en apparatuur. Pièce de résistance is een spectaculaire demonstratiekeuken. John: “Het is in feite een luxe restaurantsetting, waarin we particulieren en zakelijke partijen kunnen ontvangen. Denk aan demonstraties waarbij we klanten helpen om nog meer uit hun bestaande apparatuur te halen. Voorheen moesten we dan doorverwijzen naar het officiële Miele Experience Center in Vianen, maar nu kunnen we deze demonstraties gewoon in eigen huis organiseren in samenwerking met Miele en diverse Barneveldse horecabedrijven. De demonstratiekeuken is bovendien een perfecte locatie om te vergaderen of een geheel verzorgde kookworkshop voor je zakelijke relaties te organiseren.”

Aangepaste events
Ergens in de loop van 2021 hoopt Van Ginkel Keukens de verbouwde showroom alsnog feestelijk te kunnen openen. “Wanneer is nog even afwachten, maar ons pand leent zich in ieder geval perfect voor aangepaste events. We hebben namelijk niet alleen nieuwe keukens geplaatst, we hebben de winkel ook anders ingedeeld. Met bredere gangpaden, slimmere looproutes en een ‘monsterkamer’ met alle soorten keukenbladen, -fronten en deurgreepjes.”

Toen John en Wilma, die in hetzelfde pand haar woonwinkel Eigenstijl Wonen heeft, in 2019 met de voorbereidingen voor de verbouwing begonnen, hadden ze niet kunnen vermoeden dat de aanpassingen nu zo goed tot hun recht zouden komen. “Ook in online hebben we de afgelopen jaren veel geïnvesteerd, onder meer met een nieuwe webshop voor Eigenstijl Wonen. Achteraf gezien is dat natuurlijk een groot voordeel. Toch zien we uit naar het moment waarop we onze klanten en mede-ondernemers weer gewoon persoonlijk kunnen ontmoeten. Dan zijn we de eersten die een feestje organiseren. Compleet met lekkere hapjes en drankjes van Barneveldse bodem. Want zeker nu zie je weer hoe belangrijk het is dat we het lokale bedrijfsleven steunen. Samen komen we deze crisis door.”

www.vanginkelkeukens.nl