Waar samengewerkt wordt vallen spaanders. Zeker in kleine familiebedrijven, waar zaken én privezaken vaak naadloos in elkaar overlopen. Als adviseur en mediator ondersteun ik regelmatig familiebedrijven waar de verhoudingen onder druk staan of verstoord zijn. Met deze vier inzichten uit de praktijk verklein je de kans op conflicten.

Houd de verhoudingen helder Veel familiebedrijven beginnen met evenredige eigendoms- en zeggenschapsverhoudingen. Met de jaren en het instappen van nieuwe generaties verschuiven die verhoudingen vaak. Er ontstaan meer- en minderheidsposities. Het is belangrijk dat je daar helder over communiceert en dat iedereen in het bedrijf begrijpt welke gevolgen dat heeft voor bijvoorbeeld de besluitvorming.

Denk vooraf na over grote vragen Vroeg of laat komen er grote vragen op tafel in familiebedrijven. Wat doe je als één van de aandeelhouders overlijdt of uit het bedrijf wil stappen? Hoe ga je om met opvolging? Denk na over zulke events vóór ze plaatsvinden. Dan heb je houvast als er lastige vragen op tafel komen, waarbij je samen kijkt of het werkt wat je bedacht hebt en waar je de aanpak moet herijken.

Haal objectiviteit in huis Grote beslissingen hebben in familiebedrijven ook altijd een emotionele component. Kies daarom voor een objectieve, externe procesbegeleider bij onder meer grote investeringsbeslissingen of opvolging. Wie ziet welke rol voor zich in het bedrijf? En hebben de kinderen, neven of nichten daar ook de capaciteiten voor? Zo voorkom je dat je grote beslissingen neemt op subjectieve gronden.

Blijf regelmatig met elkaar in gesprekIn het familiebedrijf kunnen er verschillen in mentaliteit en cultuur zijn of ontstaan. Waar de een risico’s wil nemen, trapt de ander op de rem. Waar de een gewend is om altijd ‘aan’ te staan, hecht de ander aan een gezonde werk-privebalans. Praat er met elkaar over en voorkom dat frustraties uitgroeien tot zware conflicten. Het is sowieso raadzaam om minimaal één keer per jaar met elkaar om tafel te gaan voor een gesprek waarin je kijkt hoe iedereen de samenwerking ervaart en bespreekt of ontwikkelingen in het bedrijf nog gelijk lopen met ontwikkelingen in de familie.

Ad Jonker is sr. adviseur en register mediator bij de Countus Groep.

www.countus.nl