BARNEVELD – Vier zeilboten, een heerlijke barbecue en prachtig weer. Dat waren de ingrediënten van het zeiluitje van de JOS dat plaatsvond op 13 september. 

Het zeiluitje van de JOS is al meer dan tien jaar traditie. Ieder jaar worden alle leden per bus naar Bunschoten vervoerd om te zeilen, te netwerken, maar bovenal bij te praten met elkaar.

Tegen de middag bracht een bus de leden naar Bunschoten. Bij Scheepstimmerweg Nieuwboer lagen al vier botters klaar. “We hadden enorm geluk met het weer”, vertelt Heleen Kleijer namens het bestuur van de JOS. “Het was lekker zonnig en konden daarom ruim drie uur varen. Bovendien waren we met vierenveertig man. De hoogste opkomst tot nu toe. Het was dus héél gezellig!”

Leden hoefden niet zelf te varen, maar kregen wel de kans om nog even in de masten te hangen. Onder het genot van een hapje en drankje werd er duidelijk genoten van de activiteit. Bij terugkomst in de haven werden de leden ontvangen met een heerlijke barbecue. “Alles stond al klaar”, vertelt Heleen. “Van hamburgers en kip saté tot shaslicks en zalm. Een lekkere afsluiting van het uitje!”

Om acht uur ’s avonds keerde de bus terug naar Barneveld. Hoewel het zeiluitje net achter de rug is heeft de organisatie de volgende al gepland. Mogelijk wel in een iets ander jasje! “We overwegen om het volgend jaar anders te doen. Maar hoe we dat gaan doen horen de leden tegen die tijd wel”, sluit Heleen af.

Kijk voor meer foto’s van het zeiluitje op de website van de JOS.

www.josbarneveld.nl