BARNEVELD - Hoe vind je slimme, ambitieuze en mondiaal ingestelde nieuwe werknemers met ook nog eens de juiste mentaliteit? Stoneridge-Orlaco uit Barneveld kwam via Barneveld Tomorrow in contact met Marloes Maasland. En dat bleek een mooie match.

Stoneridge-Orlaco ontwikkelt en produceert camera- en monitorsystemen voor commerciële en industriële voertuigen. Daarbij kun je denken aan vrachtwagens en bussen, maar ook bijvoorbeeld aan grondverzetmachines, bouwkranen en heftrucks.

Een high-tech, innovatief en wereldwijd toonaangevend bedrijf dus, dat ook nog eens hard groeit. “De markt voor camera- en monitorsystemen wordt namelijk steeds groter, omdat er steeds meer camera’s komen op voertuigen en machines”, vertelt Harm Visser, Manager Product Development bij Stoneridge-Orlaco.

High potential
Visser zocht een hoogopgeleide young professional die een bijdrage kan leveren aan de verdere integratie tussen de afdeling Product Development van Stoneridge-Orlaco in Barneveld en het moederbedrijf Stoneridge in de Verenigde Staten. Via Barneveld Tomorrow kwam hij uit bij Marloes Maasland, die Business Administration studeerde aan Nyenrode Business Universiteit en nu bezig is met het afronden van haar master Strategic Management aan de Universiteit van Amsterdam.

“Het vinden van zulke slimme, jonge en ambitieuze young professionals die de wereld begrijpen en kunnen schakelen met mensen uit andere landen en culturen? Dat is best een uitdaging, want zij kijken toch sneller naar bedrijven in bijvoorbeeld de regio Amsterdam of Eindhoven”, vertelt Visser. “Zonder Barneveld Tomorrow hadden wij Marloes niet gevonden en zij ons niet. Waar we extra blij mee zijn is dat Marloes hier uit de regio komt. We merken namelijk dat hoogopgeleid talent uit deze omgeving ook nog eens een hele goede mindset heeft.”

Omgekeerd biedt een bedrijf als Stoneridge-Orlaco precies wat veel high potentials zoeken. Een uitdagende baan in een high-tech, internationaal bedrijf met ook nog eens een zinvolle missie. Visser: “De systemen die wij ontwikkelen dragen bij aan meer veiligheid op de weg en de bouwplaats. Wat je hier doet, redt letterlijk levens. En dan heb je ook nog eens contact met grote bedrijven over de hele wereld. Mooi toch?”

www.barneveldtomorrow.nl