Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit en zijn daarmee een duurzame bron van energie. Verbruikt u niet alle stroom die uw zonnepanelen opwekken? Dan kunt u ook stroom terugleveren aan de energieleverancier. Zo wordt uw energierekening lager. Maar zonnepanelen veroorzaken ook veel warmteontwikkeling. En daar zijn risico's aan verbonden.

De installatie is een vak apart
Brand is bij zonnepanelen vaak het gevolg van een gebrekkige installatie. Die kan ontstaan door verschillende typen aansluitingen of bekabeling te gebruiken. Ook kan brand ontstaan doordat zonnepanelen de warmte niet goed kwijt kunnen. Het is noodzakelijk om de hitte die de panelen genereren in goede banen te leiden en de installatie te combineren met dakisolatie die hier geschikt voor is. Het installeren van zonnepanelen kunt u daarom het beste overlaten aan een vakkundige en gespecialiseerde installateur, die werkt conform de voorgeschreven NEN-normeringen.

Een aantal aandachtspunten bij het verzekeren:

Welke verzekering dekt schade door of aan zonnepanelen?

Is het noodzakelijk de verzekerde waarde of lopende verzekeringen aan te passen?

Wilt u het verlies in stroomopbrengst na een schade meeverzekeren?

Advies over kansen en risico's
Wij zijn graag uw partner in zekerheid. Bent u van plan om zonnepanelen te (laten) installeren? Dan denken we graag op voorhand met u mee over de kansen en risico's. Wij kennen de acceptatierichtlijnen van verzekeraars als het gaat om zonnepanelen en adviseren u graag.

Terje van Velze is verzekeringsadviseur Buitendienst Bedrijven bij Univé.
Telefoon: 06 22 38 48 20 | e-mail: t.vanvelze@unive.nl

www.unive.nl