VOORTHUIZEN - Informatie overal en nergens in je organisatie. Nog altijd veel handmatige handelingen bij het verwerken en controleren van orders. Of; wel veel data, maar toch geen inzicht. Bij Vooruit komen ze deze groei-bottlenecks regelmatig tegen. De Voorthuizense IT- en ERP-specialist helpt bedrijven om digitaal te versnellen.

Samen met Wilfred van der Lee duiken we dieper in deze belemmeringen voor groei. Hoe herken je ze, welke uitdagingen leveren ze op en hoe los je ze op?

#1 Versnipperde informatie
Met stip op 1? Gegevenssilo’s. Daarvan is sprake als informatie op verschillende plekken is opgeslagen. Bijvoorbeeld in een Excel-lijst die lokaal op de computer van een collega staat. Of in een systeem of programma waar niet alle afdelingen bij kunnen. Versnippering van informatie belemmert samenwerking en inzicht. Ook verlaagt het de efficiëntie en is het een risico voor de continuïteit van werkzaamheden. De oplossing? “We implementeren een geïntegreerd ERP-systeem waarmee je alle data centraliseert. Door toegangsrechten in te stellen geven we medewerkers alleen toegang tot de informatie die relevant is voor hun rol. Veilig en efficiënt”, zegt Wilfred.

#2 Onnodig handwerk
Handmatig voorraden bijhouden, nieuwe orders eerst op papier opschrijven en daarna overkloppen in een systeem, met meerdere collega’s uren de orderstromen tot in detail uitpluizen; ook in het huidige digitale tijdperk gebeurt het nog vaak, ziet Wilfred. “We helpen wekelijks klanten om hun processen – van bestelling tot levering – te automatiseren. Dat scheelt veel tijd en geld. Ook zorgt het voor minder fouten, snellere reactietijden en meer klanttevredenheid.”

#3 Wel data, geen inzicht
Tot slot zien ze bij Vooruit regelmatig dat het verzamelen en analyseren van data veel tijd en moeite kost. Of dat niet de juiste of actuele data beschikbaar zijn voor rapportages. Ook daar biedt Vooruit een oplossing voor. “Met onze geavanceerde rapportagetools kun je met een paar klikken gedetailleerde rapporten genereren, waardoor je sneller en beter geïnformeerde beslissingen kunt nemen.”

Samen versnellen
Vooruit is een IT-groep die bestaat uit vijf bedrijven, waaronder het team van Vooruit Voorthuizen. Vooruit Voorthuizen is gespecialiseerd in geïntegreerde IT- en ERP-omgevingen voor onder meer groothandels, productiebedrijven en logistiek dienstverleners.

“We hebben de know-how om je te helpen bij de grote vraagstukken van nu, dat doen we op een persoonlijke en betrokken manier. Samen zorgen wij ervoor dat jouw bedrijf altijd voorop blijft lopen in het digitale tijdperk. We werken daarbij aan een toekomst waarin technologie jou niet alleen ondersteunt, maar een stap vooruit helpt.”

www.vooruit.nl