Eerst sparen, dan uitgeven. En liever kopen dan huren of leasen. Dat is bij veel bedrijven in Kootwijkerbroek en omstreken de cultuur.  Groei je hard dan is dat lang niet altijd slim.

Ik zie regelmatig dat ondernemers uit deze regio met zo’n aanpak moeite hebben om de groei van hun bedrijf financieel te managen. Want die nieuwe vrachtwagen of machine die je uit eigen middelen aftikt? Dat gaat ten koste van je liquiditeit. Een investering of uitbreiding van het team moet wachten. Of erger het wordt een uitdaging om aan het einde van de maand de salarissen over te maken.  Dat wil je niet.

Meer werkkapitaal vrijspelen
Door krampachtig alles uit eigen middelen te willen betalen, rem je de groei van jouw bedrijf of groei je ‘kapot’.  De meeste bedrijven gaan niet failliet door een tekort aan vermogen, maar door een tekort aan liquiditeit. Wat is nu de juiste balans? Met EigenFinance help ik bedrijven met het vinden van de juiste verhouding  tussen vreemd vermogen en eigen vermogen. Dat doe ik door samen met ondernemers de balans, de winst- en verliesrekening, de cashflow en eventuele prognoses door te nemen. Vervolgens kijken we samen: wat heb je aan werkkapitaal nodig om te kunnen blijven groeien?

Er zijn tal van oplossingen om tot een betere balans te komen. Voor het ene bedrijf is een kredietuitbreiding de oplossing, voor het andere bedrijf is het slimmer om te kijken naar herfinanciering of een sale-and-lease-backconstructie voor voertuigen of machines. Ook factoring, waarbij je de facturatie en het debiteurenrisico overdraagt aan een gespecialiseerd bedrijf, kan bijdragen aan een betere liquiditeitspositie. Zo maak je van een financieringslast een lust.

Rust in je hoofd, focus weer op groei
Als onafhankelijk intermediair in mkb- en vastgoedfinancieringen help ik bedrijven om de beste oplossing te kiezen, bij de meest passende geldverstrekker. Jouw voordeel? Ik ken de weg in de financiële wereld en ben spreekbuis richting de potentiële geldverstrekkers. Dit bespaart tijd en energie. Bovendien houd ik het tempo er in, zo heb jij snel rust in je hoofd en kan je weer focussen op de groei van je bedrijf.

Tonny van Dijk van Eijgen Finance Gelderse Vallei adviseert en begeleidt ondernemers bij financieringsvraagstukken. Je kunt hem bereiken via tonny.vandijk@eijgenfinance.nl of 06-19412950.

www.eijgenfinance.nl