BARNEVELD - Wordt het bedrijfspand of de fabriekshal nog verlicht met ouderwetse lampen? Dan laat je geld liggen. Want ledverlichting is niet alleen beter voor het milieu, het biedt ook meer branduren én is fiscaal zeer voordelig.

Ledverlichting is zeer interessant voor ondernemers. De levensduur van ledlampen is minimaal drie keer langer dan die van andere lampen en het is mogelijk om tot wel 60 procent te besparen op energie. Met name het vervangen van oude tl-buizen voor led tl-buizen is erg interessant. Een terugverdientijd van ongeveer twee jaar is daarmee zeker haalbaar, maar ook met overige led-verlichting worden hoge besparingen gerealiseerd. Een mooie prestatie zonder al te grote ingrepen te hoeven doen. In 2015 is het overstappen op ledverlichting voor ondernemers extra aantrekkelijk, door een fiscaal voordeel. Op 30 december 2014 werden de Energielijst en de Milieulijst 2015 gepubliceerd. Deze lijsten bevatten duurzame en energiebesparende technieken die in aanmerking komen voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Ledverlichting is daar één van. Bedrijven die investeren in ledverlichting mogen 41,5 procent (extra) van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bij een winstbelasting van 25 procent krijgt een ondernemer circa 10 procent van het investeringsbedrag terug van de fiscus.

Future Company is specialist op het gebied van ledverlichting. De adviseurs komen graag vrijblijvend langs voor een demonstratie en om de mogelijkheden te bespreken.

future-company.nl