BARNEVELD - Met concurrerende brandstofprijzen en een populair spaarprogramma voor een gratis wasbeurt is tanken en wassen bij Argos, vlakbij de op- en afrit van de A30, niet meer weg te denken uit Barneveld.

Sven van Ginkel was 24 jaar oud toen hij met Argos Barneveld van start ging. Inmiddels is hij alweer dertien jaar verder en is hij eveneens eigenaar van drie vestigingen van Comfort Carwash: naast Ede en Nijkerk voegde hij een jaar geleden zijn grootste locatie, in Apeldoorn, toe aan zijn inmiddels indrukwekkende ondernemers-cv.Het draait allemaal hartstikke goed, vat hij het nuchter samen. In tegenstelling tot de carwash bij de Barneveldse Argos zijn de drie autowaslocaties van Comfort Carwash onbemand. “Doordat wasboxen de laatste jaar steeds populairder zijn geworden heb ik besloten om me hier op te richten. Bij deze locaties is alles aanwezig; van wasboxen en stofzuigers tot autoparfum. Alles om de auto van binnen en buiten grondig te reinigen.”

De eerste vijf jaar van zijn bedrijf stond Sven zelf fulltime bij de wasstraat in Barneveld. “Maar toen ik in Nijkerk en later in Ede van start ging met de autowaslocaties, moest ik mijn tijd verdelen over de verschillende plaatsen.”Ambities te over om op meerdere locaties van start te gaan, maar geschikte stukken grond liggen niet voor het oprapen, geeft hij aan. In Barneveld speelt hij in op de energietransitie en biedt hij de duurzame brandstof HVO 100 aan. Daarnaast realiseert hij dit jaar vier snellaadpalen. “Superchargers waarmee je in no time je elektrische auto kunt opladen.” Tot slot wordt er in Barneveld vanwege de toegenomen vraag, van zes naar acht wasboxen uitgebreid.

De reden dat hij sponsor werd van SDVB? “Toen ik begon met ondernemen wilde ik natuurlijk naamsbekendheid en zocht daarom een grote vereniging hier in de regio. En omdat ikzelf bijna mijn hele leven heb gevoetbald weet ik uit ervaring dat er niks mooiers is dan een club of vereniging waar je vrienden maakt voor het leven. Dat ondersteun ik graag. Voor de naamsbekendheid hoef ik het anno 2023 niet meer te doen misschien, maar ik heb er na dertien jaar nog steeds plezier in om de SDVB-businessclubuitjes mee te maken, sprekers te horen en lokale bedrijven te bezoeken.”

www.argosbarneveld.nl