BARNEVELD - Als 'import' ondernemers verhuisden Jan Jaap en Inge Overeem in 2015 naar Barneveld. De reden: twee jaar eerder werd hun winkel De Zuivelhoeve geopend in het dorpscentrum van Barneveld.

Inmiddels kunnen ze terugkijken op een succesvol eerste decennium van hun winkel in kazen, worsten, versgebrande noten en nog veel meer. “Je begint aan een onderneming zonder precies te weten hoe het zal gaan lopen”, vertelt Inge. “Maar vanaf dag één gaat het gewoon heel goed. We hebben een trouwe klantenkring opgebouwd hier in Barneveld en bovendien kunnen we rekenen op een leuk en gezellig team. Een goede combinatie.”

Ook zakelijke klanten weten voor onder meer relatiegeschenken het hele jaar door hun weg te vinden naar de winkel aan de Langstraat, met een piek richting de feestdagen en de jaarwisseling. Dat betekent voor het team van De Zuivelhoeve alle zeilen bijzetten vanaf pakweg de herfstvakantie in oktober, vertelt Inge. Elk jaar wordt hiervoor tijdelijk extra bedrijfsruimte gehuurd voor de opslag en het maken van de pakketten.
Niet alleen de winkel, ook de webshop speelt hierin een belangrijke rol. “Hier kan je alle producten vinden die we in de winkel verkopen en een pakket kiezen. Maar in de praktijk komen ondernemers ook graag even langs in de winkel om de wensen door te spreken.”

Ook de Kalenderservice van De Zuivelhoeve blijkt een succes. Ondernemers leveren daarvoor aan het begin van het jaar de gegevens aan van medewerkers, klanten en andere relaties die wat te vieren hebben en deze krijgen op 'hun' datum een smakelijk pakket van De Zuivelhoeve bezorgd.

Ondanks het drukke leven naast hun onderneming (gezin, sport, diverse commissie- en bestuurstaken) proberen Inge en Jan Jaap actief deel te zijn van de businessclub van SDVB, vertelt Inge. “We zijn sinds 2015 lid. Je maakt in een gemeente als Barneveld tenslotte deel uit van een groter geheel en we vinden het belangrijk om lokale verenigingen te sponsoren. Bovendien is het een leuke manier om andere
ondernemers te ontmoeten.”

www.winkels.zuivelhoeve.nl/barneveld