BARNEVELD - De Veldhuizen Totaal Groep uit Kootwijkerbroek heeft een keurmerk gelanceerd voor duurzame woningbouw. Dat gebeurde op 2 december tijdens het evenement Samen Duurzaam in de Veluwehal in Barneveld. 

Het keurmerk ECOgarant biedt woningkopers zeven zekerheden. Namelijk dat zijn energiekosten op ‘nul’ uitkomen, dat er verantwoord (her)gebruik is van grondstoffen, dat er gewerkt wordt volgens optimale productieprocessen, dat machines en gereedschappen duurzaam ingezet worden, dat arbeidsomstandigheden verantwoord zijn, dat ook de leefomgeving duurzaam en veilig is en dat er met de opbrengsten opnieuw geïnvesteerd wordt.

Wethouder Eppie Fokkema feliciteerde Pieter van Veldhuizen, directeur van de Veldhuizen Totaal Groep, met het initiatief dat voortgekomen is uit de in het voorjaar gehouden Duurzaamheids Estafette. In de brochure van ECOgarant benadrukt de wethouder dat de gemeente Barneveld een grotere ambitie heeft dan de landelijke doelstelling. ,,Dat is de reden waarom het ECOgarantinitiatief daar uitstekend in past.’’

Boven het keurmerk ECOgarant hangt een bestuur dat bestaat uit Henk Jongeneel (Calcant vastgoed makelaar Barneveld), Bernard Karens (Van Veen Advocaten), Paul Bekhuis (Bouwmaatschappij VolkerWessels Rijssen) en Pieter van Veldhuizen (Veldhuizen Totaal Groep).

ecogarant.nu