KOOTWIJKERBROEK - De Veldhuizen Totaal Groep uit Kootwijkerbroek realiseert als één van de eerste bedrijven in Nederland woningen en bedrijfspanden met dubbelwandige bouwblokken die direct als als isolatiemateriaal fungeren.

Het gaat om bouwblokken van Neopor, een licht en brandveilig kunststof met een zeer hoge isolatiewaarde. Een gewone spouwconstructie heeft een RC-waarde van 4,5. Neopor kent standaard een warmteweerstandswaarde van 6,9 en er kunnen zelfs wanden met een RC-waarde van 10,5 gerealiseerd worden. ,,Daardoor daalt je energieverbruik sterk. Deze bouwmethode sluit perfect aan bij de toenemende wens om duurzaam en passief te bouwen”, zegt directeur Pieter van Veldhuizen.

De bouwblokken worden gestapeld, volgestort met beton en afgewerkt met bijvoorbeeld bakstenen of stucwerk. Dat gaat volgens Van Veldhuizen razendsnel. Een gemiddelde tot grote bouwlaag van een woning staat met inzet van drie bouwvakkers in één dag. ,,Dat is ongeveer twee keer zo snel als bij een traditionele bouwmethode. Hierdoor bespaar je dus fors op bouwkosten.”

De Veldhuizen Totaal Groep bestaat uit de Veldhuizen Totaal Advisering, Veldhuizen Totaal Bouw en Veldhuizen Totaal Vastgoed. Samen realiseren ze hoogwaardige en duurzame woningen en bedrijfspanden in de regio Midden-Nederland.

veldhuizentotaalgroep.nl