BARNEVELD - Fitte medewerkers zijn creatiever, productiever en minder vaak ziek. Maar als je werknemers een abonnement op de sportschool cadeau geeft, gaan alleen de fanatiekelingen. De oplossing? Samen fitnessen op de werkvloer! 

 “Het mooie is dat de overheid dit stimuleert. Fitness op de werkvloer valt namelijk niet onder de vrije ruimte van de werkkostenregeling (WKR) en is dus altijd onbelast”, vertelt oud-zwemtopsporter Allan Barends van ITS Personal Training uit Barneveld. 

Kantine of vergaderzaal
Samen met meervoudig Nederlands Kampioen tienkamp Bas Markies helpt hij ondernemers en werknemers om fitter te worden. Daarvoor ontwikkelde het duo PT@THEOFFICE. “We komen bij bedrijven langs en doen daar een afwisselende circuittraining die één uur duurt. Dat kan gewoon in de fabriekshal, de kantine of in een lege vergaderzaal. Wij nemen alle benodigde materialen mee”, vertelt Bas.

De oefeningen worden zorgvuldig afgestemd op de belastbaarheid van de deelnemende medewerkers. “De meeste bedrijven bieden één keer per week zo’n training aan. Dat kan voor, onder of na werktijd. Je kunt zelf met je medewerkers afspraken maken. Bijvoorbeeld dat jij een half uur tijd investeert en dat werknemers dat zelf ook doen”, vult Allan aan. 

Gratis proeftraining
In Barneveld is Alfa Accountants één van de bedrijven die haar werknemers de mogelijkheid biedt om onder werktijd te sporten. Benieuwd of PT@THEOFFICE ook wat voor jouw bedrijf is? Vraag gratis en vrijblijvend een proeftraining aan. Of kom eens langs in het performance centre van ITS Personal Training aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan 61d. Kan je zelf ontdekken waarom je met personal training wél je gezondheidsdoelen haalt.

www.itspersonaltraining.nl 

Ontvang tot 10.000 euro fitnesssubsidie 

Elk jaar stelt de overheid miljoenen euro’s subsidie beschikbaar om gezond en veilig werken bij bedrijven bevorderen. Daaronder vallen ook trajecten zoals PT@THEOFFICE, die een gezondere leefstijl van medewerkers stimuleren. Via de ESF-regeling Duurzame Inzetbaarheid krijgt je tot 50 procent van de fitnesskosten terug, met een maximum van 10.000 euro. Je moet er wel snel bij zijn. De subsidie is namelijk slechts één maand per jaar aan te vragen. Voor dit jaar is die aanvraagtermijn al gesloten. Maar nu je het weet, kun je er volgend jaar rekening mee houden. Meer weten? Vraag het Bas of Allan. Ook kan jouw accountant je ongetwijfeld meer vertellen over de regeling. Alfa Accountants geeft werknemers de mogelijkheid om onder werktijd te sporten.Personal trainers Allan Barends en Bas Markies hebben hun sporen verdiend in de topsport.De oefeningen worden zorgvuldig afgestemd op de belastbaarheid van de deelnemende medewerkers.