BARNEVELD- Ze zijn al zestig jaar actief, toch is het Barneveldse Jaski Automaten geen superbekende naam. Dit terwijl de kans groot is dat je recent nog één van hun snoep- of frisdrankautomaten hebt zien staan.

In den lande staan inmiddels vele duizenden verkoopautomaten. Deze zijn niet alleen gevuld met snoep of frisdrank, maar steeds vaker met de meest uiteenlopende artikelen. “Op kantoren en scholen worden ze steeds vaker gevuld met bijvoorbeeld notitieboekjes, pennen en potloden, en op Urk hebben we er zelfs één staan met zalm”, vertelt een enthousiaste Mariska van Geel. “Onze automaten vinden bovendien steeds vaker een plekje op de boerderij. Daar zijn ze gevuld met eieren, aardappelen en zelfs bloemkool. Dat heeft met corona een vlucht genomen en mensen vinden het steeds belangrijker om de boer te steunen, lokale producten te gebruiken en de keten kort te houden.”

De komende tijd wil Jaski zich nadrukkelijk richten op verenigingen, bedrijven en kantoren. “Een automaat is natuurlijk best een investering, maar als je bedenkt dat een automaat nooit vrij hoeft, nooit moe is én 24-7 beschikbaar is, dan is het in veel gevallen een goede optie. Bij Jaski zijn we er goed in om onze klanten wat dat betreft helemaal op maat te bedienen en totaal te ontzorgen. Als je eenmaal zo’n automaat hebt staan, heb je er geen omkijken meer naar.”Omdat Jaski graag lokaal actief is, werd het bedrijf recent Goudhaantje. “Jaski is zo’n mooi bedrijf, we mogen onszelf best eens wat vaker laten zien en SDVB is daar een perfect platform voor.”

www.jaski-automaten.nl