BARNEVELD – Op zijn zesde werd Gerbrand van Ginkel lid van SDV Barneveld en dat is hij tot op de dag van vandaag nog steeds. Inmiddels 45 jaar. Met Polyesterbedrijf en Spuiterij De Valk is hij bovendien Goudhaantje bij de businessclub.

Windmolens, vrachtwagenopleggers, winkelinterieurs, reddingsboten, oplaadpalen voor elektrische fietsen; allemaal zijn ze deels gemaakt van polyester. Bij Polyesterbedrijf en Spuiterij De Valk in Barneveld bouwden ze in dertig jaar tijd een succesvol bedrijf rond dit veelzijdige kunststof.

Na diverse verhuizingen en uitbreidingen runt Gerbrand van Ginkel samen met zijn broer Erik het familiebedrijf aan de Hanzeweg. De Valk verwerkt polyester voor een uiteenlopende, landelijke klantenkring. “We onderscheiden ons door de combinatie van een polyesterbedrijf, schadeherstelbedrijf én een spuiterij”, vertelt Gerbrand. “Bovendien hebben we veel kennis van polyester en hoe je dat goed verwerkt. Klanten weten dat ze bij ons kwaliteit krijgen, dat we snel werken en dat we afspraken nakomen.”

Tweede generatie

Gerbrand is samen met zijn broer Erik de tweede generatie die aan het roer staat in het familiebedrijf. In hun jonge jaren liepen ze al geregeld op de werkvloer van het bedrijf dat toen nog gevestigd was op industrieterrein De Valk. Zoals vaker gebeurt in familiebedrijven bleven ze 'hangen' en namen ze later de leiding over van hun vader Gert van Ginkel. Anno 2023 werken er bij De Valk zo'n vijftien mensen. Ondanks de flinke groei (grote, landelijk opererende bedrijven die - al dan niet via tussenopdrachtgevers - hun weg weten te vinden naar Barneveld) is De Valk een echt Barnevelds bedrijf, dat graag lokaal betrokken is. Zelf voetbalt Gerbrand nog steeds bij SDVB (in het zevende), is hij al jaren jeugdtrainer voor diverse teams en wordt hij komend seizoen assistent-trainer van de JO15-1. Ook bezoekt hij regelmatig de bijeenkomsten van de Businessclub. “Vooral als een meeting een linkje heeft met voetbal. Toen Jong Ajax kwam spelen bijvoorbeeld, maar ook zo'n bijeenkomst bij Pon met Dwight Lodeweges vind ik leuk.”

De verbondenheid tussen de sponsors is groot, vindt Gerbrand. “Veel mensen kennen elkaar al jaren, maar ook nieuwe leden haken makkelijk aan. Dat is een goed teken.”

www.de-valk.nl