BARNEVELD - De gemeente Barneveld organiseert op vrijdag 8 november een lunch voor bedrijven die zich bezighouden met energie-oplossingen. Het doel? Ondernemers met elkaar verbinden.

“In Barneveld zijn veel bedrijven bezig met windenergie, zonne-energie, aardwarmte, waterstof, energiemanagementsystemen, energieopslag en andere energieoplossingen. Die bedrijven kennen elkaar nog lang niet altijd. Daar willen we verandering in brengen met deze lunch”, vertelt Wicha Benus.

Ondernemers kunnen zichzelf tijdens de lunch kort introduceren en netwerken met collega-ondernemers. “Hoe kunnen we elkaar aanvullen, zijn er misschien kansen om samen te werken? Dit is echt een kans om op zoek te gaan naar synergie. Voor de gemeente is dat natuurlijk ook waardevol, want deze sector heeft een enorme potentie als het gaat om verduurzaming én duurzame economische groei.”

Tijdens de energielunch wordt ook kort stilgestaan bij de nieuwe energievisie die Barneveld momenteel opstelt. “We zijn daarbij benieuwd hoe al deze energie-experts daarover denken, want zij beschikken samen over een schat aan kennis die we graag benutten. Ook willen we in kaart brengen welke rol lokale bedrijven zouden kunnen spelen in het realiseren van die visie.”

De energielunch vindt plaats op het gemeentehuis van 12.00 tot 13.30.Ben je actief in de energiesector, maar heb je geen uitnodiging gehad? Neem dan contact op met Frits op de Haar via f.opdeHaar@barneveld.nl.