BARNEVELD - Innovatie in de Gelderse Vallei. Dat was het thema van de avond die Rabobank Gelderse Vallei voor haar leden organiseerde in de spiksplinternieuwe Midden Nederland Hallen in Barneveld. 

Allerlei innovaties waren live te bewonderen. Zoals de We-pod (zelfrijdende auto), foodprinter, een grasdak, robotica, virtual reality, 3D-printer, stapp-in: het delen van een auto etc. Peter Ros, trendwatcher vertelde tijdens deze avond wat we qua technologie mogen verwachten in de toekomst. Directievoorzitter Geurt Boon vertelde meer over de rol van de Rabobank als het gaat om innovatie.

Meet & Grow
De Rabobank wil klanten helpen te innoveren. Behalve de munten heeft de Rabobank kennis en een enorm netwerk in huis waarmee ze ondernemers verder kunnen helpen. Om innovaties extra te stimuleren, reikt de Rabobank elk jaar de Herman Wijffels Innovatieprijs uit. Per categorie is er een prijs van €20.000 euro beschikbaar. Daarnaast stimuleert Rabobank Gelderse Vallei tal van initiatieven zoals Vallei Boert Bewust, regio Food Valley, verschillende minimasteropleidingen, haalbaarheidsonderzoek naar energiezuinige woningbouw etc. En de bank brengt ondernemers bij elkaar, denk aan het Meet & Grow event dat de bank recent voor ondernemers organiseerde.

Startup Cinema
Helemaal nieuw bij de bank is de zogenaamde Startup Cinema. Tijdens Startup Cinema delen bekende ondernemers open en eerlijk hun verhalen over hun eigen start als ondernemer. De Rabobank organiseert dit gratis evenement, samen met Ikgastarten.nl, speciaal voor startende ondernemers.

rabobank.nl/bedrijven