Groei van bedrijventerrein Puurveen, toenemende verkeersveiligheid en het aantrekkelijk houden van Kootwijkerbroek met winkeliersacties. Het zijn onderwerpen die onverminderd onze aandacht vragen en daarom hoog op de agenda staan van het bestuur van de OVK.


Om te beginnen bij het eerste onderwerp, Puurveen. We hebben er als bestuur jarenlang op aangedrongen dat Kootwijkerbroek behoefte heeft aan meer ruimte voor bedrijvigheid. Het is dan ook positief dat het college van B&W dit jaar onderzoek heeft laten doen naar de behoeften qua bedrijventerreinen. De uitkomst van dit onderzoek zal voor niemand een grote verrassing zijn. Voor Kootwijkerbroek geldt dat er de nodige hectares (6 om precies te zijn) nodig zijn om de bestaande lokale bedrijvigheid goed te laten functioneren. We blijven lobbyen voor actie om vervolgstappen te zetten, zodat de bedrijven van ambitieuze en ondernemende Kootwijkerbroekers verder kunnen ontwikkelen en groeien. Dat geldt voor bestaande bedrijven, maar ook voor jonge en veelbelovende ondernemingen met gezonde uitbreidingsdrang.

Ook het verkeer en in het verlengde daarvan de veiligheid op de weg heeft onze aandacht. Samen met Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek brengen we dit voortdurend onder de aandacht van gemeente en provincie. Groot onderhoud aan de N800 staat gepland, maar op z’n vroegst in 2028. Wat we tot die tijd kunnen doen? We richten een werkgroep op die zich richt op een zo veilig mogelijke omgeving voor weggebruikers tot aan de start van de reconstructie. Deze werkgroep denkt bovendien na over hoe die reconstructie eruit moet zien, om zo gemeente en provincie optimaal te kunnen adviseren.

Sinds een paar jaar valt ook de winkeliersvereniging onder de OVK. Het is nog lang geen december, maar deze ondernemende mensen zijn nu al bezig met de Decemberactie. Net als vorig jaar zetten zij weer alles op alles om met aantrekkelijke acties en mooie aanbiedingen het winkelcentrum van Kootwijkerbroek extra aantrekkelijk te maken in de aanloop naar de feestdagen. We hopen natuurlijk dat iedereen daar z’n schouders onder zet, want samen houden we leven in de brouwerij!

Henk van Ee, voorzitter OVK

www.ovkwb.nl