Het werd een gelijkspel, maar desondanks kan SDVB positief terugkijken op de wedstrijd tegen AJAX Amateurs op 15 april jl. Het was de kers op een geslaagde taart.

De dag begon al culinair, met een Businesssclub lunch-event, georganiseerd door een viertal enthousiaste sponsoren. Een mooi initiatief dat goed past bij de gedachte om meer te organiseren rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Daarom werd er een speciale gast aangetrokken, mister AJAX himself: Sjaak Swart. Het clubicoon vermaakte de bezoekers met mooie verhalen over zijn indrukwekkende carrière. Ook gaf hij een hele duidelijke voorbeschouwing op de competitiewedstrijd SDVB - AJAX. Zijn mening? “Ze moeten gewoon simpel 4-3-3 spelen en aanvallen. Eentje meer maken dan de tegenstander, dan win je. Vroeger maakten we er makkelijk meer dan honderd per seizoen. Nu hoor je ze telkens zeggen. We hebben niks weggegeven. Pfff…” Eveneens aanwezig was burgemeester Jacco van der Tak. De nieuwe burgemeester van Barneveld kwam kennismaken met SDVB en viel qua sfeer en programma met zijn neus in de boter.

BC bezoekt N.E.C.
De Businessclub bracht zaterdag 6 mei een bezoek aan N.E.C. Een delegatie van 35 leden vertrok met de N.E.C.-spelersbus naar het Goffert Stadion in Nijmegen, waar ze hartelijk werden ontvangen door algemeen directeur Wilco van Schaik. Hij prees de drive van SDVB BC om activiteiten te blijven ontplooien en gaf aan dat N.E.C. drie jaar geleden nog tegen Top Oss speelde, maar inmiddels een middenmoter in de eredivisie is. Dit heeft enorm veel groei teweeggebracht. Zo zag de club haar eigen businessclub groeien naar ruim 400 leden. Na een culinaire break was het tijd voor de wedstrijd N.E.C. tegen Heerenveen. Tot vreugde van businessclublid Jaap van der Veer ging Heerenveen met de 3 punten naar huis. Na een gezellige nabeschouwing in de lounge werden de Businessclubleden met de spelersbus van N.E.C. huiswaarts gebracht. In het nieuwe SDVB BC-seizoen zullen we zeker weer een Eredivisieclub gaan bezoeken, de vraag is alleen nog welke.