Misschien herken je het wel. Je werkt hard en je resultaten zijn op zich prima, maar de echte groei van je bedrijf? Die lijkt er wel uit te zijn. Alsof je een glazen plafond hebt bereikt.

Eén van de groeibarrières die we bij Vacura vaak tegenkomen bij kleine mkb-bedrijven, is dat ondernemers te druk zijn ín hun bedrijf. Daardoor ontbreekt het ze aan de tijd om te werken áán hun bedrijf. Je staat misschien zelf de hele dag met gereedschap in handen, moet ergens tussendoor gesprekken met nieuwe klanten voeren en ‘s avonds ook nog offertes maken.

Benchmark je prijsstelling
Er zijn twee belangrijke vragen die we bij Vacura in zulke gevallen stellen. De eerste is: klopt je prijsstelling wel? Misschien ben je wel heel druk voor een te laag tarief. Doordat we veel klanten in praktische branches (o.a. bouw en installatie) hebben, kunnen we je helpen om je prijsstelling te benchmarken en te optimaliseren.

Digitaliseer je processen
Als je prijsstelling in orde is, volgt de tweede vraag: hoe handel je aanvragen voor nieuw werk af? Vaak zien we dan dat processen achter de schermen niet of beperkt geautomatiseerd zijn. Het maken van calculaties en offertes kost daardoor veel tijd. Het vasthouden aan tools als Word en Excel in plaats van het gebruik van een goed softwarepakket is ook een belangrijke groeiremmer bij mkb-bedrijven.

Tot 2.500 euro subsidie
Gelukkig is er goed nieuws: je kunt als mkb-ondernemer tot 2.500 euro subsidie krijgen voor het digitaliseren van zulke processen. Het gaat om de subsidie ‘Mijn Digitale Zaak’. Je krijgt subsidie voor kosten die je maakt om advies in te winnen, digitale technologie aan te schaffen en/of die technologie te implementeren. Je hebt nog tot en met 30 november om de subsidie aan te vragen. Dat kan via de RVO.

Samenwerken aan jouw ambities
Herken je dit nou? Bij Vacura helpen we mkb-bedrijven om door dat plafond te breken en om (beheerst) te groeien. Samen met ondernemers werken we gestructureerd aan een meerjarenplan, dat inzichtelijk is via een online dashboard. En dat tegen een voorspelbare, vaste prijs per maand waarin naast de financiële administratie, aangiftes en jaarcijfers ook strategie-advies en business coaching is inbegrepen.

Evert van Asselt is acccountant/adviseur en eigenaar van Vacura in Barneveld. Vacura is de ondernemende accountant en adviseur voor ambitieuze mkb-bedrijven.

www.vacura.nl