Denkt u bij software in de cloud als eerste aan e-mail of het delen van documenten? Dan bent u niet de enige. Maar er is veel meer mogelijk en u gaat pas écht profiteren van lagere kosten, hogere beveiliging en beschikbaarheid als u iets verder durft te kijken dan de bekende producten.

Daarom neem ik u dit keer mee naar de cloudmogelijkheden voor dagelijkse bedrijfsprocessen binnen organisaties en de contacten met klanten. Salesforce is daar anno 2015 het meest gebruikte CRM-pakket voor, al is Exact met zijn online bezig met een inhaalslag. Maar er is nog heel veel meer.

Wiebe Zijlstra (Managing Consultant en eigenaar ZBC, voormalig programmamanager bij Cap Gemini) schrijft in zijn zeer lezenswaardige blog “Management van bedrijfsprocessen: een helicopterview” onder andere: “Een bedrijf is een samenwerkingsverband van mensen die werken aan een gemeenschappelijk doel. Dit geldt voor zowel profit als non-profit organisaties. Een organisatie heeft: een cultuur: de normen en waarden binnen de organisatie; een structuur: de taakverdeling en de bijbehorende verantwoordelijkheden en bevoegdheden en bedrijfsproces(sen): het geheel van taken die bij elkaar het bedrijfsresultaat tot stand brengen. Bedrijfsprocessen bestaan dus uit een reeks van logisch gerelateerde taken die als doel hebben tot een bepaald bedrijfsresultaat te komen.”

Sinds 2011 focus ik mij met mijn medewerkers voor de volle 100% op Covide CRM. Een product waarmee we op de achtergrond in 1999 zijn begonnen en dat we samen met klanten verder hebben uitgebouwd. Covide CRM is software in de cloud voor het managen van medewerkers, relaties en … bedrijfsprocessen.

Waar u zich ook bevindt: u kunt sturen en controle houden op de bedrijfsprocessen. Dat zorgt voor een goed functionerende interne organisatie (voor meer rendement) én het optimaal beheren van het klantdomein (voor meer omzet en klanttevredenheid).
Nick Domburg (partner bij LIMES international) typeert het werken met Covide CRM in de cloud als ‘een feestje, op weg naar een papierloos kantoor’.

En u? Bent u inmiddels al klaar voor échte cloud oplossingen?

Willem Massier is initiatiefnemer en eigenaar van de franchise-organisatie Covide CRM en G4B (Google for Business) en te bereiken via willem.massier@covide.nl

covide.nl