Aan alles komt een eind. Zo ook aan mijn serie in Business in Barneveld over de cloud, voor veel mensen onbegrijpelijk, maar eigenlijk veel eenvoudiger dan de ‘gewone’ ICT. 

ICT is een goed bewaakt territorium. Afgeschermd door ICT-ers, die er hun boterham met vorstelijk beleg mee verdienen en dus gebaat zijn bij zoveel mogelijk mysterie. Het klinkt hard, maar de klant betaalt daardoor anno 2015 veel te veel. Ik neem je graag mee in hoe ik daar tegenaan kijk.

Mijn geschiedenis
Ik ben vanaf 1991 actief in de regio. Via het geven van trainingen, het leveren van PC’s, netwerken, websites en webapplicaties naar sinds 2011 middels Covide CRM en geïntegreerde producten een totaaloplossing in de cloud. Een systeem voor bedrijven om op een handige manier een goed klantendossier te bouwen inclusief gedeelde e-mail gekoppeld aan klanten en projecten met urenregistratie.

Onbeperkt en gratis
Inclusief koppelingen met Exact en Twinfield, een uitgebreide telefooncentrale en Google Apps for Work, het super eenvoudige en goedkopere alternatief voor MS Office. Te gebruiken op elke computer, tablet en smartphone. Met onbeperkte opslag van gegevens en gratis video-vergaderen over de hele wereld met vijftien verschillende locaties tegelijk.

Veilig en goedkoop in de cloud
Deze met elkaar geïntegreerde oplossingen werken veilig in de cloud, zijn handig in gebruik en relatief goedkoop. Geselecteerd met als doel om jou als eindgebruiker te ontzorgen en ICT van zijn geheimzinnigheid te ontdoen. Zodat ICT wordt, waarvoor het is bedoeld: een voorziening als water uit de kraan en elektriciteit uit het stopcontact.

Eigenwijsheid
Toch kiezen Barneveldse bedrijven nog massaal voor duurdere, minder handige en minder betrouwbare ICT-producten. Hoe kan dat? Ik breek er mijn hoofd regelmatig over. Is het mijn soms belerende toontje. Mijn eigenwijsheid. Of het feit dat ik conflicten niet uit de weg ga? (Ja, ik ken mezelf best wel een beetje).

Jullie betalen te veel
Maar … misschien zet deze laatste column je alsnog aan het denken. Weet je dan van harte welkom voor een gratis consult.

Willem Massier is initiatiefnemer en eigenaar van de franchise-organisatie Covide CRM en G4B (Google for Business) en te bereiken via willem.massier@covide.nl

covide.nl