BARNEVELD - Wolleswinkel Advocaten gaat nu ook op abonnementsbasis openstaande vorderingen incasseren voor bedrijven. Dat gebeurt via een nieuw label: Incasso Barneveld.

Incasso Barneveld voorziet bedrijven via haar website kosteloos van voorbeeldaanmaningsbrieven en een rekenmodule voor de daarin te vermelden incassokosten. ,,Behoud van relaties is voor de meeste bedrijven erg belangrijk. Wij ondersteunen ze daar op deze manier in. Pas als de maat echt vol is, nemen wij het stokje over”, vertelt advocaat Jaap Wolleswinkel. Met de juridische kennis van een advocaat sta je sterker in incassoprocedures, stelt Wolleswinkel. ,,Wij zijn thuis in gerechtelijke procedures. Leidt een aanmaning niet tot betaling? Dan kunnen we direct een dagvaardingsprocedure opstarten.”

Bovendien mogen advocatenkantoren - in tegenstelling tot incassobureaus - ook bedrijven in rechte vertegenwoordigen bij vorderingen boven de 25.000 euro. ,,En we hebben de mogelijkheid om voorafgaand aan een procedure beslag te leggen, een faillissement aan te vragen of een incasso kort geding te starten. Dat zorgt ervoor dat een advocaat incasso’s vaker en sneller met succes kan afhandelen.” Een losse incasso kost 150 euro. Een abonnement van Incasso Barneveld kost 500 euro per jaar. Bedrijven kunnen daarbij tot 25 incasso’s per jaar in behandeling laten nemen. De kosten worden bovendien op de wederpartij verhaald, zodat er bij een geslaagde incasso feitelijk geen kosten zijn.

incassobarneveld.nl