BARNEVELD – De criminaliteit op Barneveldse bedrijventerreinen blijft dalen. Tot en met augustus van dit jaar werd er slechts 10 keer ingebroken bij Barneveldse bedrijven. 

Dat blijkt uit cijfers van de politie. In heel 2021 noteerde de politie nog 22 inbraken bij lokale bedrijven. Dat waren er al veel minder dan in het verleden. Zo deden ondernemers in 2012 nog 110 keer aangifte van inbraak.

De afname van het aantal inbraken hangt vermoedelijk samen met de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen. Ook zijn er in de afgelopen jaren toezichtcamera's met kentekenherkenning geplaatst bij invalswegen naar bedrijventerreinen.

Gestoord door beveiliging
Een van de bedrijven die wel slachtoffer werd dit jaar, is een groothandel in bedrijfswagens aan de Mercuriusweg. Daar braken in april drie mannen in door de ruiten uit een kozijn te verwijderen. Nadat ze werden gestoord door de beveiliging sloegen ze op de vlucht. Daarbij namen ze duizenden euro’s mee.

Meer winkeldiefstallenHet aantal winkeldiefstallen stijgt wel. Tot en met augustus pakten Barneveldse winkeliers samen al 34 mensen die zonder te betalen de winkel verlieten. In heel 2022 stokte de teller nog op 38 geregistreerde winkeldiefstallen, blijkt uit de politiecijfers.