Met pakkende en opvallende video’s en animaties bouwt AFH-Film gestaag aan een groeiende klantenkring in de gemeente Barneveld en ver daarbuiten. Het geheim van het succes van de broers Alwin en Frank Hendriks en hun team? “De combinatie van creativiteit en onze nuchtere aanpak.”

Videoproducties spelen bij een groeiend aantal ondernemingen en organisaties een steeds prominentere rol in de marketingstrategie. Logisch, vindt mede-eigenaar Frank Hendriks, want in een wereld waarin bewegend beeld de norm lijkt te worden voor informatievoorziening, kunnen bedrijven onmogelijk achterblijven. De positieve resultaten van de gerealiseerde videoproducties voor hun zakelijke klanten spreken boekdelen.

Honderd procent effectief
Een veelzeggend voorbeeld is de korte video die AFH-Film maakte voor Stichting Ontmoeting. “Deze stichting ondersteunt vastgelopen mensen bij het weer op orde krijgen van hun leven. We maakten een 30 seconden durend filmpje waarin kijkers worden opgeroepen te doneren. Het werd vervolgens bizar vaak gedeeld via de socials en er werd ontzettend veel geld mee opgehaald. Honderd procent effectief dus.”De klanten die gebruikmaken van de bedrijfs-, promotie- en eventvideo's van AFH-Film zijn divers: van hoveniersbedrijven en gezondheidsinstellingen tot internationaal opererende groothandels en accountantskantoren. De ideeën voor de videoproducties worden onvermoeibaar gevist uit de creatieve vijver die AFH-Film vormt, maar passen altijd binnen de bredere marketingstrategie van een onderneming.

Samenwerken
“We werken daarom veel en graag samen met marketing- en reclamebureaus die onze klanten helpen in hun merkstrategie. Want een video moet passen binnen de huisstijl, het uitgestippelde doel en de ondernemersvisie. En uiteraard moet een goede video het juiste verhaal vertellen en aansluiten bij de boodschap van de doelgroep die de ondernemer wil bereiken. Daar besteden we bij AFH-Film veel aandacht aan. Zodat een video niet alleen lekker wegkijkt, maar ook daadwerkelijk bijdraagt aan wat een ondernemer wil bereiken. De praktijk leert keer op keer dat een videoproductie een effectieve aanvulling én aanjager is voor naamsbekendheid en aandacht. Zo gauw ondernemers dat ondervinden, volgt vaak een duurzame samenwerking voor de langere termijn.”

De broers Hendriks zien hun onderneming gestaag en gezond doorgroeien. Natuurlijk is dat een gevolg van goed werk dat wordt geleverd, maar ook de cultuur van AFH-Film speelt hierin een belangrijke rol, denkt Frank. “We werken met een compact team, hebben een sociaal karakter, zijn laagdrempelig, altijd bereikbaar en áltijd enthousiast. Dat werkt blijkbaar aanstekelijk!”

www.afhfilm.nl