BARNEVELD - Van buiten lijkt de voormalige ING-bank  nog onveranderd, maar binnen wordt hard gewerkt aan een transformatie tot Italiaans restaurant. Alberto’s Italian Barneveld ziet kansen om om snel open te gaan.

“We zijn in het afgelopen jaar natuurlijk al heel vaak teleurgesteld door de ontwikkeling van corona, maar we hopen nu toch echt dat we snel open kunnen”, vertelt salesmanager Lyanne van den Berg. “We zien dat de overheid druk bezig is met testevents, ook in de horeca. Het lijkt erop dat tegen die tijd de seinen op groen kunnen. Al weet je natuurlijk nooit.’’ Het ING-pand ondergaat een ware metamorfose. De inrichting van het nieuwe restaurant is bijzonder en vol met leuke contrasten, vertelt Lyanne. “Bijzonder is ook de oude bankkluis die in dit gebouw zat. Deze is intact gelaten. Achter de tralies en de kluisdeuren hebben we een ruimte ingericht voor private dining met maximaal acht personen. De keuken is matzwart, een bar van messing, het wordt echt supergaaf.’’ Buiten, waar (net als binnen) tachtig zitplaatsen zijn ingericht, is er een hoofdrol voor natuurtinten, zand, grind, loungebanken en schaduwdoeken. “Een beetje beachclub-achtig, maar wel heel chique. Dit terras ligt helemaal op de zon, dus dat wordt echt een supergezellige terrastuin.’’

Fine dining
Het concept Alberto’s wordt gekenmerkt door klassieke Italiaanse gerechten, maar de chefs maken ook de beste fine-dining gerechten, vertelt Lyanne enthousiast. “Genieten van een echt avondje uit met mooie gerechten. Natuurlijk mogen hierbij de bijpassende wijnen niet ontbreken. Het concept heeft zich in Nijkerk natuurlijk al bewezen, dus we hebben er alle vertrouwen in dat dit ook in Barneveld zal aanslaan.”

www.albertositalian.nl