BARNEVELD - Tijdelijk een auto, bestelwagen of bus nodig? Dan ben je niet de enige. Autohopper Barneveld ziet een groeiende vraag naar huur- en leasevoertuigen.

Stel je bedrijf groeit weer volop. De orders nemen toe, je hebt eigenlijk een extra bestelwagen nodig. Of een bus met laadklep, omdat je toch ook regelmatig grote producten of materialen moet meenemen. Ga je dan op dit moment die dure investering in een voertuig doen? “Nee dus”, zegt ondernemer Tom Boonman van Autohopper Barneveld. “Wij zien dat heel veel productie- en handelsbedrijven er op dit moment voor kiezen om te huren. Zo kunnen ze groeien, maar blijven ze toch flexibel. Bij dienstverleners is shortlease populair. Zo kun je een nieuwe medewerker toch een auto van de zaak geven, maar zit je niet vast aan een contract van drie of zelfs vijf jaar.”

Grote huur- en leasevloot
Bij Autohopper Barneveld, gevestigd aan de Energieweg op industrieterrein Harselaar, beschikken ze over een uitgebreide vloot aan jonge huur- en leasevoertuigen. Van compacte personenauto’s tot stationwagons, van een kleine bestelwagen tot een bestelbus met een laadruimte van 20m² en een laadklep. Benzine, diesel, hybride, elektrisch? You name it.

Je kunt ze huren voor een dag, een paar dagen, een week of zelfs een maand. Daarnaast biedt Autohopper Barneveld flexibele shortleasecontracten, met een looptijd van 1 tot 18 maanden. Wil je tussentijds wisselen van auto of bestelwagen? Dan kan dat. En na drie maanden zijn de shortleasecontracten per maand opzegbaar.

“Zo’n vijf jaar geleden zagen we de vraag naar vervangend vervoer toenemen”, zegt Boonman, die tevens eigenaar is van autobedrijf Profile Tyrecentre. “Bovendien vindt er langzaam een verschuiving plaats van bezit naar gebruik. Daar zijn we op in gesprongen door een vestiging van Autohopper in Barneveld te starten.”

Met meer dan 100 vestigingen is Autohopper één van de grootste autoverhuurders van Nederland. De vestigingen worden gerund door zelfstandig ondernemers, die onderling samenwerken. Heeft Boonman morgen een bestelwagen nodig, maar zijn al zijn voertuigen verhuurd? “Dan kan ik terecht bij vestigingen in de regio en zullen we er álles aan doen om je alsnog te helpen.”

Flexibele voertuigschil
Niet alleen Barneveldse bedrijven weten Autohopper goed te vinden, dat geldt ook voor ketens zoals BCC en e-commercebedrijven als Coolblue. “Bedrijven hielden altijd al een flexibele schil aan als het ging om personeel, nu zie je dat ook gebeuren bij voertuigen. Het zorgt ervoor dat je snel en makkelijk kunt opschalen, maar ook weer afschalen als de vraag verandert.”

Ook de scherpe tarieven zorgen er volgens Boonman voor dat het voor veel bedrijven kostentechnisch interessant is om te huren of te leasen. Zo heeft Autohopper Barneveld veel interieurbouwers als klant, die een grote bestelbus met laadklep huren als een object van de werkplaats naar de opdrachtgever moet worden getransporteerd. “Zeker als je een voertuig niet dagelijks gebruikt, is huren al snel interessanter dan kopen.”

En zelfs als je een voertuig wél intensief gebruikt, kan huren interessant zijn. Zo gebruiken veel koeriers, transportbedrijven en handelsbedrijven huurwagens om bestellingen uit te leveren. “Met een grote bestelbus hoef je misschien maar één rit te maken, tegenover drie ritten met je eigen compacte bestelauto”, zegt Boonman. “Dan bespaar je niet alleen tijd, maar ook transportkosten.”

www.autohopper.nl/locaties/autoverhuurbarneveld