BARNEVELD - Goed nieuws voor werkgevers die op zoek zijn naar commercieel talent. Vanaf het studiejaar 2024/2025 opent business school Essenzo een locatie in Barneveld.

Essenzo verzorgt mbo-opleidingen tot business sales specialist, e-commerce specialist, finance specialist en business support specialist. Jongeren gaan één dag in de week naar school, waar ze les krijgen van docenten met managementervaring in het bedrijfsleven. De overige vier dagen leren ze in de praktijk bij een bedrijf. Als leslocatie gaat Essenzo gebruik maken van kantoorgebouw De Baronie, aan de Baron van Nagelstraat op industrieterrein Harselaar.

De Barneveldse vestiging is de tweede onderwijslocatie. Essenzo startte in 2008 in Gouda. Aanvulling op BTO en BGO Essenzo is niet de enige speler die een gat in de Barneveldse onderwijsmarkt ziet. In 2019 sloegen technische bedrijven
uit de regio de handen ineen om een eigen, Barneveldse Techniek Opleiding (BTO) te starten. Jongeren volgen hier een leer-werktrajecten (BBL) dat hen klaarstoomt voor een toekomst in de metaal-, elektro- en installatietechniek en
mechatronica.

Een jaar later zag ook de Barneveldse Gezondheids Opleiding (BGO) het licht. Hier volgen jongeren de mboopleiding tot Helpende Zorg & Welzijn en Verzorgende IG. De Barneveldse Gezondheids Opleiding is een samenwerking tussen Neboplus, De Meerwaarde en MBOAmersfoort.