BARNEVELD – Een vriendendienst die uitgroeide tot dé productintroductie van het horecaseizoen. Barnevelder Steven Kraal laat de Nederlandse horeca kennismaken met de verse cocktailsensatie uit Berlijn: Kukki Cocktails.

Het concept is bij onze oosterburen al enige tijd populair. De Kukki Cocktails zijn een idee van twee Duitsers die geen fan zijn van bier, maar toch iets lekkers wilden drinken bij het uitgaan of thuis op de bank. “Daarom bedachten ze cocktails in individuele porties, die bevroren worden voor lange houdbaarheid”, vertelt Steven Kraal. De ondernemer is inmiddels officieel importeur/distributeur van het drankje. “Toen een oude vriend mij vroeg of ik de Nederlandse introductie wilde leiden, was ik al snel enthousiast vanwege het innovatieve karakter.”

Maakwijze
Kraal: “Het bereidingsproces en de ijsblokjes van de Kukki Cocktails zijn gepatenteerd. De ijsblokjes zijn zo gevormd dat ze in het flesje kunnen worden gegoten. Daarna gaan de verse munt of het fruit erbij en vervolgens de cocktail zelf. Direct daarna gaan de flesjes in de vriezer om daar pas weer uit te komen bij een bestelling van een gast in de horeca. Zo kunnen we maar liefst 1,5 jaar de versheid garanderen, zonder toevoeging van conserveringsmiddelen of kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Ook de bereiding is simpel: fles in de speciale Kukki-toaster, 30 seconden opwarmen, goed schudden zodat de ijsblokjes loskomen en genieten maar! Het is in deze lastige tijd voor de horeca een heerlijke omzetbooster om in te zetten.”

www.kukki-benelux.com