BARNEVELD – Gedegen kennis van de bouwwereld en een efficiënt organisatietalent. Ondernemers Hans van der Velde en Johan Donkersteeg bundelen hun krachten in de nieuwe onderneming Casalt, een adviesbureau voor particulieren én ondernemers die bouw- of verbouwplannen hebben.

Het kiezen voor een aannemer of het beoordelen van een offerte voor je (ver)bouwklus is vaak een hele puzzel. Je geeft een hoop geld uit, maar wie zegt dat je de slimste keus maakt? Bouwadvies biedt uitkomst. Het kost wat, maar dat is een investering die je er altijd uithaalt. Daarom besloten Johan Donkersteeg en Hans van der Velde van start te gaan met Casalt Bouwbegeleiding.

Kavel
Het bouwproject van Van der Velde aan de Hessenweg, waar ook het kantoor van Casalt zal komen, maakt momenteel deel uit van de actuele portefeuille. Geweldig om mee te maken, vindt Hans, want het maakt eens te meer duidelijk dat de aankoop van een kavel waarop gebouwd gaat worden ontzettend veel voeten in de aarde heeft. “Er komen veel vragen op je af en je hebt duizend-en-een keuzes te maken voor, tijdens en na de bouw. Terwijl je, en dat geldt zeker voor ondernemers, daarnaast je handen vol hebt aan je dagelijkse werkzaamheden en ook je normale leven thuis gewoon doorgaat. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het zonder begeleiding niet had gered. En het zal met andere mensen in een vergelijkbare situatie niet heel veel anders gaan denk ik.”

Keuzes
Want het gaan om grote en kleine keuzes die gevolgen hebben voor langere tijd, benadrukt zijn compagnon Johan. “Denk aan het checken van contracten en bouwtekeningen. Keuzes voor verlichting, verwarming, isolatie en energiebesparing. Of heel praktisch de bouwvolgorde en tussentijdse bouwcontroles. Allemaal zaken waar een aannemer zich niet in detail mee bezighoudt, maar die wel grote impact hebben op je werk-, leef- en woonplezier en comfort in je nieuwe kantoor, huis of aanbouw.”

Advies
De begeleiding van Casalt bestaat uit drie stevige fundamenten. In de eerste plaats het advies, vertelt Johan. Want heel veel keuzes worden al gemaakt voordat er ook maar één schop in de grond wordt gezet. De controle van het contract met de aannemer bijvoorbeeld. “We checken de bouwtekeningen en het bestek. En we adviseren over duurzame keuzes; verlichting, verwarming, isolatie en energiebesparing. Ook bespreken we samen welke bouwvolgorde het meest efficiënt is. Het adviseringstraject wordt afgerond bij de start van de bouw.”

Begeleiding
Wie ook tijdens de bouw zeker wil zijn dat alles gaat zoals gepland, kiest bij Casalt vervolgens voor het begeleidingstraject. “Wij nemen diverse bouwtechnische zaken volledig uit handen. Denk aan het bijwonen van een bouwvergadering en de verslaglegging daarvan. Maar ook alle tussentijdse controles van de bouw. Wij weten exact waar we op moeten letten. Dit komt ook van pas bij de eindopleveringscontrole en de restpuntencheck. Wij checken ook de aannemer op tussentijdse keuringen die uitgevoerd moeten worden en verzorgen de afstemming tussen aannemer en toeleveranciers.” In het ontzorgingstraject neemt Casalt nog meer uit handen door offertes aan te vragen, vergelijkingen te doen op prijs en kwaliteit en de begroting te bewaken.

Casalt Bouwbegeleiding|
Casalt Bouwbegeleiding heeft jarenlange ervaring in de bouwwereld en heeft de kennis en methodes om een bouwproject slim, solide en secuur tot een goed einde te brengen. Door vooruit te kijken en de consequenties van gemaakte keuzes te overzien, kan bovendien duizenden euro’s worden bespaard. Het team van Casalt is altijd gericht op een constructieve en prettige samenwerking met de aannemer en onderaannemers. Zodat een bouwproject niet alleen een succesvol resultaat heeft, maar de weg ernaartoe ook een feestje is.

www.casalt.nl