BARNEVELD -  Een groter bereik en meer omzet? Dit doel behaal je anno 2021 met video. Of het nu gaat om een corporate video of livestream van een event, de Barneveldse broers Alwin en Frank Hendriks van AFH-Film, helpen organisaties om zich effectiever te presenteren via de kracht van beeld.

Of het nu gaat om een algemene bedrijfsvideo of een serie vacaturevideo’s voor een socialmediacampagne; een goede video brengt de boodschap snel en doeltreffend over aan de doelgroep. Bij AFH-Film weten ze dat als geen ander. Videografen Alwin en Frank Hendriks timmeren sinds vier jaar aan de weg met hun bedrijf. Wat begon met een enkele drone en een Go-Pro is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een bloeiende onderneming die beschikt over de modernste filmapparatuur en die continu meebeweegt met trends en ontwikkelingen. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want de broers rijden het hele land door om aan alle binnenkomende aanvragen te kunnen voldoen. Reden voor een nieuwe stap in de ontwikkeling van het bedrijf: een verhuizing naar bedrijventerrein Harselaar.

Effectieve video's voor elk kanaal
Sinds september werken de broers en hun team vanuit deze nieuwe locatie aan de Mercuriusweg 20 in Barneveld. Een hip ingericht kantoor met daarin onder meer een eigen studio en een ontvangstruimte. “Hierdoor kunnen we onze klanten nu ook in eigen huis ontvangen”, vertelt Frank. Dat is prettig, want aan een shoot op locatie gaat de nodige voorbereiding vooraf. “Dat begint uiteraard met een uitgebreide kennismaking om te achterhalen welke wensen er zijn en eindigt met een goed uitgedacht script gericht op het behalen van de doelen van de klant. Wil je jouw dienstverlening onder de aandacht brengen? Dan is een reviewvideo waarin enthousiaste klanten vertellen over hun ervaringen heel effectief. Heb je een mooi project opgeleverd, dan kan een sfeervideo met veel cinematische beelden, al dan niet gemaakt met de drone, heel gaaf zijn. Wat voor jouw bedrijf werkt? Iedere boodschap vraagt weer om een andere insteek. In de regel geldt: less is more. Je kunt beter een video van dertig seconden maken die de kijker aanspreekt, dan een lange waarbij men vroegtijdig afhaakt. We kennen dan ook de eisen van elk kanaal waarop de video ingezet wordt; van YouTube of Facebook tot LinkedIn.”

Voor de zakelijke markt richt AFH-Film zich onder meer op de productie van bedrijfsfilms, product-, instructie- en promotievideo's. Belangrijk vinden de broers dat ze hun video's een extra dimensie geven. Alwin: “We filmen daarom met twee camera's tegelijk, zodat we elk detail kunnen vangen. Dat kan met twee handhelds zijn, maar ook met onze drone. Daarnaast zorgen we er in de montage voor dat we de beelden versterken met een professionele voice-over, animaties, muziek en ondertiteling. Alles om tot het beste resultaat te komen.”

Livestreams
In de afgelopen anderhalf jaar zijn livestreams gemeengoed geworden. Met het wegvallen van de mogelijkheid om elkaar fysiek te ontmoeten, weken veel organisaties uit naar online. Zo konden evenementen zoals congressen, netwerkbijeenkomsten en productpresentaties toch doorgang vinden. “En nog steeds kiezen bedrijven ervoor om bijeenkomsten live te streamen”, vertelt Alwin. “Zeker voor internationaal opererende bedrijven is een livestream kostenbesparend en een stuk duurzamer dan mensen laten overvliegen. Maar ook in eigen land zie je dat organisaties met het oog op tijdsbesparing en flexibiliteit steeds vaker voor online contactmomenten kiezen. Om toch de sociale netwerkfunctie na te bootsen van een fysieke bijeenkomst kunnen we allerlei handige interactieve tools inzetten. Een voordeel van video is bovendien dat je met de camera overal bovenop kunt zitten én dat mensen de activiteit op hun eigen moment terug kunnen kijken. Win-win.”

www.afhfilm.nl