BARNEVELD - Bruil Infra B.V. uit Ede gaat het nieuwe bedrijventerrein Harselaar-Zuid bouwrijp maken. Dat is de uitkomst van de aanbestedingsprocedure. De werkzaamheden starten in januari 2016 en bestaan uit het bouwrijp maken van Harselaar-Zuid én de aanleg van de infrastructuur, zoals de nieuwe verbindingsweg tussen het bedrijventerrein en de Wesselseweg bij Kootwijkerbroek.

Veel belangstelling voor kavels

Met de realisatie van Harselaar-Zuid gaat een langgekoesterde wens van de gemeente en het Barneveldse bedrijfsleven in vervulling. Het bedrijventerrein, dat ook aan zwaardere industriele bedrijven (milieucategorie 5.1) ruimte biedt, wordt gefaseerd ontwikkeld. In eerste instantie komt er 34 hectare netto uitgeefbare bedrijfsgrond beschikbaar. Dit najaar bleek dat veel Barneveldse ondernemers belangstelling hebben voor een kavel. Medio 2016 kunnen de eerste kavels bebouwd worden.

Ontsluiting en Harselaartunnel

Harselaar-Zuid wordt aan de zuidkant ontsloten door een nieuwe verbindingsweg naar de Wesselseweg bij Kootwijkerbroek en aan de noordkant via de verlengde Mercuriusweg die aansluit op de A1. Het is daarvoor nodig om het kruispunt aan te passen. Dat gebeurt in het voorjaar van 2016. Hiervoor is inmiddels ook een aanbestedingsprocedure gestart. Ook start medio 2016 de aanleg van de verbindingsweg naar de Wesselseweg, zodat hiermee een omleidingsroute ontstaat voor de periode dat de Harselaartunnel wordt gerealiseerd. De provincie Gelderland is verantwoordelijk voor de aanleg van een rotonde op de plek waar de nieuwe weg op de Wesselseweg aansluit. De gemeente verwacht dat deze werkzaamheden ook uiterlijk het tweede kwartaal van 2016 zijn afgerond.

Meer informatie: www.harselaarzuid.nl