VOORTHUIZEN - Lokaal, duurzaam en ontzettend veelzijdig. Dat is ontmoetingscentrum De Eng. Eindelijk kan uitbater Sebastiaan Blom weer al zijn tijd en energie steken in wat hij het liefste doet: gasten ontvangen. Want De Eng heeft alle faciliteiten in huis voor een succesvolle vergadering, beurs of zakelijk event.

Maandagochtend 9:00 uur. Sebastiaan Blom, exploitant van De Eng, doet zijn ronde door het gebouw. In één van de vergaderruimtes wordt met tafels en stoelen geschoven ter voorbereiding op een vergadering van de Ondernemersvereniging Voorthuizen. Blom sluit de tussenwanden, waardoor er twee afzonderlijke ruimtes van 60m2 ontstaan. Hierdoor kan er straks in alle rust en privacy worden vergaderd.

De tweede ruimte die ontstaat wordt straks ingezet als één van de zalen voor de break-out sessies van een groter gezelschap. Dat heeft vandaag verschillende ruimtes in De Eng afgehuurd waaronder de grote zaal met podium voor het plenaire programma. Blom checkt voor de zekerheid nog even de werking van de geluidsinstallatie en het 75 inch grote projectiescherm en laat de voorbereidingen dan verder over in de bekwame handen van beheerder Gerda. Haar team zorgt ervoor dat de bezoekers van alle gemakken worden voorzien, zoals catering vanuit de professionele horecakeuken.

Trots op De Eng
“Wist je dat de catering altijd in huis, vers en zoveel mogelijk lokaal en duurzaam wordt verzorgd? We streven geen haute cuisine na, maar het is goed, eigentijds eten voor een leuke prijs.” De trots straalt er bij Blom vanaf als hij over De Eng praat. Het eerste jaar als risicodragend exploitant van ontmoetingscentrum en sporthal De Eng is op z'n zachtst gezegd pittig geweest. “Het grootste gedeelte daarvan zijn we gesloten geweest. Mede doordat we de cafetaria openden hebben we het hoofd boven water kunnen houden. Het was zwaar, zeker, maar als ik de faciliteiten zie die we hier hebben, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we van De Eng een succes kunnen maken.”

Moderne eventlocatie
Vanaf de eerste tekeningen heeft Blom, die eerder beheerder was van een dorpshuis in Veenendaal, meegedacht over de indeling van De Eng. “Iedereen kan er een plekje vinden. Of je nu privacy zoekt voor coachingssessies of een conferentie wilt organiseren. Het pand is helemaal ingericht op de eisen van nu. De verschillende zalen zijn fris en stijlvol ingericht en kunnen met schuifwanden worden gescheiden of gekoppeld. Daardoor kun je beschikken over een ruimte variërend in grootte van 30 tot 400 m2. Boek je de inpandige sporthal erbij, dan kun je tot wel 1.000 bezoekers ontvangen.”

Ook qua duurzaamheid is het pand voorbereid op de toekomst. “Het is volledig opgetrokken uit duurzame materialen en is zelfvoorzienend door onder meer 500 zonnepanelen en een warmtepomp. Overal in het pand zit ledverlichting die volledig naar wens ingesteld kan worden en ook qua beeld en geluid hebben we professionele voorzieningen in huis, zoals beamers, flip-overs en tv-schermen. Met zoveel mogelijkheden hoeft de lokale bedrijvigheid niet verder te kijken dan ons eigen Voorthuizen voor een goede, veelzijdige eventlocatie.”

www.deeng.nl