KOOTWIJKERBROEK - De eerste weken zitten erop voor ondernemer Rozemarijn van Middendorp. Met haar nieuwe winkel Flòrooz (vol verse, maar ook zijden bloemen, smaakvolle interieuritems, cadeauartikelen en een kledinglijn) verwelkomde ze al de nodige klanten in haar nieuwe winkel.

Voorafgaand aan de opening verzette ze met behulp van familie, bekenden en haar vriend Jordi het nodige kluswerk in het voormalige kantoorpand aan de Veluweweg. Binnen enkele weken wisten ze de ruimte om te toveren tot een smaakvolle, warm ingerichte winkel waar klanten terecht kunnen voor de meest uiteenlopende interieur-items én verse bloemen om het huis gezelliger te maken.Ze leerde het vak bij een bloemist in Veenendaal, maar na een paar jaar ging het ondernemersbloed stromen. Een erfenis van haar ouders, vertelt ze lachend. “Die komen allebei uit een ondernemende familie. Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd graag mijn eigen zaakjes willen regelen. Ik ben een echte doener, ben niet bang om nieuwe dingen aan te pakken. Een eigen winkel speelde al een tijdje door mijn hoofd en toen de ruimte aan de Veluweweg vrijkwam, heb ik mijn kans gepakt.”Het voormalige kantoorpand kwam haar meteen voor als een ideale locatie voor de onderneming die ze voor ogen had, blikt ze terug. “Het ligt mooi in een rijtje winkels, er is hier parkeergelegenheid in overvloed en het is bovendien gelegen op een mooie zichtlocatie.”

Ondernemen in eigen dorp
Ze wilde ook graag ondernemen in Kootwijkerbroek, vertelt ze. “In mijn eigen dorp vind ik toch het leukste. Bovendien zat hier nog geen winkel zoals deze. Het leek me een mooie aanvulling op het bestaande aanbod.”Haar dorpsgenoten wisten Flòrooz in de eerste weken dat ze open was in grote getalen te vinden, blikt ze terug. “De eerste weken waren veelbelovend, echt heel leuk. Natuurlijk zijn mensen nieuwsgierig, want zo vaak gaat er geen nieuwe winkel in het dorp open. De reacties zijn ontzettend enthousiast. Niet alleen over de potten, bloemen en andere interieuritems. Maar ook over de kledinglijn die hier hangt.”

Volle weken
Sinds de start van haar eigen winkel zijn haar weken druk en stroomt haar agenda vol. “Maar daar geniet ik alleen maar van. Elke dag naar de groothandel voor bloemen in Ede, regelmatig naar beurzen om inspiratie op te doen en in te kopen, wekelijkse bezoeken aan leveranciers door heel Nederland. En natuurlijk vijf dagen per week mijn klanten ontvangen in de winkel. Ik wil ze graag steeds verrassen met nieuwe items. Zeker in een klein dorp als Kootwijkerbroek is het leuker om items in kleine aantallen in te kopen. Zodat je niet de buurvrouw ziet lopen in dezelfde outfit als jij, of dat je zus dezelfde lamp koopt als jij net hebt aangeschaft.”

Lid van de OVK
Rozemarijn kreeg behalve van dorpsgenoten en mede-ondernemers ook bezoek van bestuursleden van de OVK. “Natuurlijk ben ik lid geworden van de ondernemersvereniging, daar hoefde ik niet lang over na te denken. Het is belangrijk om elkaar te ontmoeten en mee te denken over dingen die spelen in het dorp. Ik ben heel benieuwd naar wie ik ga ontmoeten.”

instagram: @__florooz__

Veluweweg 22, Kootwijkerbroek