KOOTWIJKERBROEK - Kootwijkerbroek is een fysiotherapiepraktijk rijker. Aan de Walhuisweg, in de voormalige showroom van Loodgietersbedrijf A. Dekker, gingen kersverse OVK-leden Jeroen en Tessa Visser van start met hun tweede vestiging.

Na een grondige verbouwing en de officiële opening in november in het bijzijn van wethouder Jolanda de Heer-Verheij heeft het team van Fysiotherapiepraktijk Stroe-Kootwijkerbroek het eerste half jaar inmiddels achter de rug. Maanden waarin ze inmiddels tientallen inwoners van het dorp konden verwelkomen en behandelen.

De voornaamste reden voor de opening van hun tweede praktijk is dat er steeds meer Kootwijkerbroekers in hun praktijk in Stroe kwamen, vertelt Tessa. “We groeiden daar behoorlijk uit ons jasje, en daarom zijn we op zoek gegaan naar een geschikt pand in Kootwijkerbroek. Die vonden we aan de Walhuisweg.”

Twee avonden per week open
Jeroen en Tessa zijn beiden manueel therapeut, ontmoetten elkaar tijdens de opleiding en wonen sinds tien jaar in Stroe, het dorp waar Tessa opgroeide. In hun praktijk kunnen patiënten met alle voorkomende klachten worden behandeld.

Ook ondernemers weten hun weg te vinden naar de praktijk, vertelt Jeroen. “Met het oog op hun vaak lange werkdagen zijn we daarom ook twee avonden per week geopend. Daar wordt veel gebruik van gemaakt. Logisch, want het werk moet gewoon doorgaan. We proberen zo laagdrempelig mogelijk te werk te gaan. Contact houden via WhatsApp bijvoorbeeld, en ruimte bieden voor spoedplekken.”

Het behandelen van ondernemers vraagt om een specifieke aanpak, vinden ze beiden. “Gisteren was hier bijvoorbeeld een kalverboer die het in zijn rug had. Als je weet dat hij de dag na de behandeling nieuwe kalveren geleverd krijgt, kan je niet zeggen: jij moet rust houden. Met elkaar zoeken we naar manieren om binnen gezonde grenzen advies te geven en een goede balans te zoeken tussen rust en werk.”

Gezonde groei
Naast hun eigen werk als fysiotherapeut hebben eigenaren Jeroen en Tessa beiden taken in het managen van de twee locaties.  Inmiddels bestaat hun team uit vijf fysiotherapeuten, die elk met hun eigen specialisme worden ingezet op de twee vestigingen. De verwachting is dat de nieuwe praktijk gezond zal groeien, geeft Jeroen aan. “Er wonen hier 5.500 mensen, dat is een stuk meer dan de bijna 2.000 inwoners van Stroe. Je merkt nu al dat de vaart er goed in zit. We voelen ons hier thuis, en hebben er ontzettend veel plezier in om met de praktijk deel uit te maken van het dorp. Bij de activiteiten van de OVK zullen we denk ik veel bekenden tegenkomen, zo snel raken we al ingeburgerd. En we doen ook mee met Kootwijkerbroek Open op zaterdag 22 juni, daar zien we naar uit.”

www.fysiotherapiestroe-kootwijkerbroek.nl