BARNEVELD - Poultry Expertise Centre Barneveld krijgt exclusief de mogelijkheid om in Oost-Azië een nevenvestiging te ontwikkelen. Dat is één van de resultaten van de handelsmissie naar Zuid-Korea die de gemeente Barneveld in oktober organiseerde. 

Aan de handelsmissie naar Iksan deden onder meer vertegenwoordigers van G. van Beek en Zn. Kalverstalinrichting B.V, BBS Food, PTC+, LTO, Oost NV en Dutch Poultry Centre deel. Eerder ontvang de gemeente Barneveld zelf al tweemaal een delegatie uit de Zuid-Koreaanse stad. De handelsmissie - die politiek veel stof deed opwaaien omdat de raad zich gepasseerd voelde door het college - was vooral gericht op het op- en uitbouwen van zakelijke relaties. Door de aanwezigheid van burgemeester Asje van Dijk was het volgens de gemeente voor deelnemers mogelijk om op hoog niveau bij bedrijven binnen te komen. 

,,De gemeente Barneveld vond het belangrijk om door middel van de contacten met het gemeentebestuur van Iksan ingangen te creëren voor bedrijven en instellingen om toegang te krijgen tot de Koreaanse markt zodat zaken kunnen worden gedaan. Het is opnieuw gebleken dat het lokale niveau – de gemeente – de meest effectieve manier is om dat te bereiken. Op het moment dat de contacten zijn gelegd, is het aan de betrokken bedrijven en instellingen om daar gebruik van te maken en tot zaken te komen.De gemeente Barneveld wil de komende jaren, op verzoek, een faciliterende of bemiddelende rol blijven spelen, in het bijzonder als dat gewenst is om de steun of medewerking van de lokale overheid in Iksan te krijgen", meldt het op de eigen website. 

Lees meer over de concrete resultaten en het programma van de handelsmissie.

(foto: Gemeente Barneveld)