K

KOOTWIJKERBROEK –  De dag van zijn verjaardag stond niet alleen in het teken van het vieren van zijn nieuwe leeftijd. Op een donderdagavond in november werd Helmert van Reenen (links op foto) officieel benoemd als bestuurslid van de OVK.

Daarmee volgde hij Wilhelm Beens op, die meer dan tien jaar lang de PR en communicatie verzorgde voor de ondernemersvereniging. “Het zit niet in mijn aard om mee te doen zonder bij te dragen”, vertelt Helmert. “Ik ben al jarenlang lid en was al meerdere keren gepolst voor een bestuursfunctie. Het leek me nu het juiste moment om mee te gaan doen en denken, door mijn talenten in te zetten voor de OVK.”Voldoende werk aan de winkel, geeft hij aan. “Ik heb nu een paar keer een bestuursvergadering bijgewoond en was verrast over het aantal onderwerpen dat aan bod komt en wat allemaal de aandacht vraagt. Van parkeeruitdagingen op het bedrijventerrein tot de huisvestingsbehoefte van kleine ondernemers in het buitengebied.”Hij zal op zijn eigen manier invulling geven aan zijn rol binnen het bestuur, geeft Helmert aan. “Mijn primaire taak is een heldere communicatie vanuit het bestuur richting leden en gesprekspartners als de gemeente en de provincie. Maar ik voel me ook verantwoordelijk om met name jonge ondernemers te betrekken bij de OVK en te zorgen dat de vereniging bruisend en aantrekkelijk blijft voor leden.”

Op de foto: het OVK-bestuur bestaande uit (v.l.n.r.) Helmert van Reenen, Bea van Lagen, Henk van Ee, Arie Dekker, Gerco Liefting, Gina Jansen en Gea Lagerweij.