BARNEVELD – Volop activiteit op de overnamemarkt in Barneveld de afgelopen weken. Zo nam investeringsmaatschappij Anders Invest een meerderheidsbelang in Star Food Holland B.V.

Star Food Holland kweekt en verkoopt meelwormen, reuze meelwormen en kakkerlakken voor de food- en feedindustrie. Daarnaast handelt het Barneveldse bedrijf in diverse soorten insecten en wormen voor de hengelsport. Star Food Holland behoort tot de Europese marktleiders in haar sector. Anders Invest is een investeringsmaatschappij waarvan de Voorthuizense ondernemer Evert Hein Schuiteman partner is. 

Een andere grote deal vond plaats in de autobranche. De Broekhuis Groep neemt per 1 januari 2023 vier vestigingen over van Auto Versteeg Buurman. Het gaat om de twee locaties in Ede en de garages in Veenendaal en Wageningen. Broekhuis neemt ook de ongeveer zeventig werknemers over. Op haar beurt nam Auto Versteeg Buurman eerder dit jaar juist Vakgarage Carhouse Lagerweij over.

En tot slot een overname in de bakkerijwereld. Bakkerij Schuiteman – met winkels in Garderen en Voorthuizen – komt per 1 januari in handen van Bakkerij Schreuder. Aanleiding voor de overname zijn de sterk gestegen energiekosten, die het voor Bakkerij Schuiteman onmogelijk maakten om zelfstandig door te gaan.