TERSCHUUR - De gemeente Barneveld is een ICT-bedrijf rijker. Het gaat om Baruch ICT, dat zich gevestigd heeft op bedrijventerrein De Tolboom in Terschuur. De Terschuurse softwarespecialisten werken al voor bedrijven als KLM, ProRail en Achmea. Nu willen ze het Barneveldse mkb laten kennismaken met de kracht van Linux. 

“Linux is een open source alternatief voor Windows. Het besturingssysteem is gratis voor de desktopomgeving waardoor je ICT-kosten veel lager liggen. Bovendien is Linux veel stabieler, veiliger en sneller”, vertelt directeur Frank de Haan. “Voor het mkb is het nog relatief onbekend terrein, maar veel enterprise bedrijven willen niet meer anders.”

Baruch ICT kan een volledige Linux-omgeving realiseren voor mkb-bedrijven. Van serverpark tot computers en laptops met het open source besturingssysteem. Ook systeembeheer, monitoring (24/7 of 8/5) en ICT-support behoren tot de mogelijkheden. “Wat we veel zien is dat mkb’ers geen grip hebben op hun ICT. Ze worden verrast door problemen, de kosten zijn niet voorspelbaar en verbeterkansen worden gemist. Als je ervoor kiest om ICT te outsourcen is dat verleden tijd.”
Bij Baruch ICT werken 10 medewerkers. Het bedrijf was eerder gevestigd in Soesterberg. Nadat hij zelf in Terschuur ging wonen, besloot directeur Frank de Haan om ook zijn bedrijf mee te verhuizen. Waarom hij zich naast enterprise bedrijven nu ook richt op het lokale mkb? “Omdat ik daar kansen zie om veel waarde toe te voegen. Bovendien vind ik het leuk om deel uit te maken van een lokaal netwerk. Daarom heb ik me bijvoorbeeld ook aangesloten bij de BIK.”

www.baruch-ict.nl