BARNEVELD - De kans is groot dat er een opvolger komt voor het TOP-event. Dat meldt initiatiefnemer Gert Ansink, die bezig is met het oprichten van een nieuwe organisatie voor het evenement.

Ansink was in 1998 degene die bedacht om lokale ondernemers in de spotlights te zetten met titels als ‘Ondernemer van het Jaar’. Hij organiseerde bovendien tien jaar lang met succes het Business Event Gemeente Barneveld. In 2014 werd zijn geesteskind overgenomen door een nieuw bestuur, dat het evenement omdoopte in het TOP-event. Het bestuur van TOP gaf vorige week echter te kennen dat het niet langer in staat is om voldoende sponsors enthousiast te krijgen.

,,Toen ik vorige week in de krant las dat het TOP-event dit jaar niet door zou gaan, ben ik eigenlijk onmiddellijk tot actie overgegaan. Het concept is hier geboren, dus gaat het je extra aan het hart. Ik heb er jarenlang veel energie in gestoken en ik zou het ontzettend jammer vinden als Barneveld zo'n mooi evenement kwijtraakt’’, aldus Ansink. ,,Een award-uitreiking in combinatie met een netwerk-event is en blijft een ijzersterke formule die het publiek én sponsoren veel te bieden heeft.''

Ansink stapt op persoonlijke titel in het initiatief en gaat in de komende tijd personen, bedrijven en verenigingen benaderen met als doel tot een nieuwe opzet en organisatie te komen. ,,Wat we wel duidelijk hebben is dat we de formule gaan aanscherpen. Het uitreiken van awards is altijd de kracht van het evenement geweest en zal dan ook centraal staan tijdens een kort, snel en pakkend programma.''

De komende weken moet duidelijk worden of een ‘doorstart’ van het zakelijke evenement haalbaar is. Een eventuele datum en locatie voor het nieuwe evenement zijn nog niet bekend.