BARNEVELD - Het jaarlijkse Oktoberfest vindt dit jaar op 9 oktober plaats in de Veluwehal en wordt georganiseerd door de stichting BarEvents. De bestuursleden van deze nieuwe stichting waren tijdens eerdere edities al betrokken bij het succesvolle evenement en staan te trappelen om in de toekomst meer events te organiseren in de gemeente Barneveld.

Fred Bolderdijk van Crew Licht en Geluid vormt samen met Samantha Kleijer en Edcar Vermeulen het bestuur van de nieuwe stichting. Met hun jarenlange ervaring in horeca en evenementenbegeleiding vormen ze solide partners om in de toekomst uiteenlopende evenementen neer te gaan zetten, vertelt Fred. Het Oktoberfest is al het tweede evenement dat uit de koker van de nieuwe stichting komt. De primeur was de organisatie van de online Koningsdagactiviteiten. “We zijn alle drie al jarenlang betrokken bij de organisatie, invulling en begeleiding van feestelijke en muzikale evenementen. Toen het voormalige bestuur van het Oktoberfest aangaf na drie jaar te willen stoppen, was het voor ons een vanzelfsprekende stap om de koppen bij elkaar te steken en een nieuwe stichting te beginnen.”

Het Oktoberfest wordt op 9 oktober gehouden in de Veluwehal en biedt plaats aan 1600 bezoekers. Voor ondernemers en bedrijven zijn er speciale business- en sponsorpakketten en er is gelegenheid om op rekening te kopen. Ook wordt dit jaar extra aandacht aan catering besteed en is er een doorlopend muzikaal programma met topacts. De plannen voor volgend jaar gaan nog een stapje verder, vertelt Fred, zeker wat betreft businessruimte en sponsoring. “Maar omdat er dit jaar nog zoveel onzekerheden zijn, gaan we er eerst maar eens een geweldig feest van maken.”