BARNEVELD - Na jaren is er een huurder gevonden voor één van de leegstaande kantoorkolossen aan de Baron van Nagellstraat. Het gaat om Continuity Innovation (COIN), dat bedrijven een uitwijkkantoor biedt bij calamiteiten.

Ondernemers die geconfronteerd worden met bijvoorbeeld brand, een overstroming, een gaslek, een bommelding of een stroom- of internetstoring kunnen tijdelijk gebruikmaken van de volledig ingerichte kantoorruimten die COIN op meer dan 1.200 plekken in Nederland en België ter beschikking stelt. Om bij calamiteiten gebruik te maken van de uitwijkkantoren, moeten bedrijven een abonnement afsluiten bij COIN.

Het pand dat COIN op Harselaar huurt, is ‘Het Binnenhof ’ de Baron van Nagelstraat 144-146. In het verleden gebruikte de gemeente deze locatie tijdelijk als gemeentehuis. Het Binnenhof telt circa 5.021 m² kantoorruimte verdeeld over vijf verdiepingen. Het naastgelegen kantoorgebouw van circa 4.084 m² is nog voor verhuur beschikbaar. Volgens COIN gaat ongeveer 60% van de bedrijven, die geen uitwijklocatie regelt en failliet na een grote calamiteit.

Het bedrijf waarschuwt op haar website dat ad hoc uitwijken naar een leegstaand kantoorpand in de buurt lastiger is dan veel ondernemers denken. Zo kan het volgens COIN zes tot twaalf weken duren voordat een pand voorzien is van een internet- of dataverbinding.