Je kunt pas écht goed meedenken met ondernemers als je weet wat voor hen telt. En dat wordt nu ook weerspiegeld in de naam van de groeiende accountants- en advieskantoren ODG Staerk in Barneveld en ODG Accountants & Adviseurs in Lunteren. Ze gaan verder onder de naam telt®.

Tekst: Hiemstra Media

De deur naar het kantoor aan de Burgemeester Kuntzelaan 29 in Barneveld staat vol plussen, minnen en andere rekenkundige symbolen. De glazen wand achter de receptie is beschreven met de nieuwe slogan ‘Reken maar!’. En met de telefoon aan zijn oor rekent accountant Vincent van Veldhuizen nog even mee met een ondernemer, die bezig is met een privéfinanciering.

“De bank trapt op de rem, met een goede onderbouwing gaan we proberen om toch die hypotheek rond te krijgen. Dat zijn mooie vragen. Je kunt dan echt een verschil maken. Ander voorbeeld; met een klant hebben we vorig jaar proces voor proces gekeken waar er geld weglekt. In een paar maanden tijd kwamen we tot een enorme winstverbetering. Dat telt!”

Krachten gebundeld
De wortels van het accountantskantoor gaan terug naar 1950. In dat jaar begonnen de broers Wim en Gerard de Groot in Lunteren met de administratie voor ondernemers, in de decennia die volgden groeide de onderneming uit tot een full-service accountantskantoor. Ook volgden samensmeltingen met diverse andere kantoren, zoals Staerk Accountants en Adviseurs in Barneveld en Administratie- en Belastingadviesbureau van de Water in Lunteren.

“Inmiddels zijn we echt één organisatie en dus was het ook tijd voor één naam, die past bij wie we zijn en hoe we klanten ondersteunen: telt accountants & adviseurs. We zijn van de cijfers. Zorgen voor je administratie en jaarrekening. Maar je kunt rekenen op meer. We willen weten wat onze klanten beweegt en bezighoudt, wat voor hen telt. Zodat we ze met onze expertise kunnen ondersteunen bij het realiseren van hun doelen”, vertelt Vincent, één van de acht partners van telt®.

Bij telt® werken zo'n 35 medewerkers, verspreid over kantoren in Barneveld en Lunteren. Zij ondersteunen klanten in het mkb met bedrijfsadvies, fiscaal advies, de salarisadministratie, HR-dienstverlening en juridische ondersteuning. Die klantenkring is zeer divers en groeit volop. Van zzp’ers tot grote ondernemingen met meer dan honderd medewerkers; ze kloppen aan bij telt®.

De kracht van mid-size
Aandacht is daarbij dé sleutel, geeft partner en fiscalist Eric-Jan Sobels aan. “Dat zit hem in persoonlijk contact met ondernemers. Een kaartje als iemand jarig is, een appje als je weet dat er thuis iets speelt. Maar ook dat je werkelijk luistert als iemand belt met een vraagstuk. We verdiepen ons in de kansen en mogelijkheden voor een bedrijf, maar ook in wensen en zorgen van de ondernemer. Een advies voor belastingvoordeel of een mooie kans op besparing moet altijd passen bij de persoonlijke plannen van de ondernemer. Eigenlijk komt het steeds weer neer op: weten wat voor de ander telt.”

De omvang van telt® is daarbij een voordeel, vult Van Veldhuizen aan. Met 35 medewerkers heeft het mid-size kantoor ‘body’ genoeg om kennis op peil te houden en complexe vraagstukken op te pakken. “Tegelijkertijd zijn we wendbaar. Als we morgen andere software in gebruik willen nemen, doen we dat. Je hebt hier geen lagen, je bent hier geen nummer. Ook voor medewerkers is dat prettig. We hebben veel collega's die elders tegen een plafond aanliepen en hier wel de vrijheid en verantwoordelijkheid vinden die ze zoeken.”

Groei en automatisering
De uitdaging voor de toekomst? Groeien op een manier die bij telt® past. “We willen persoonlijk blijven, dus we kijken vooral naar kansen om wat kleinere kantoren aan te sluiten die in hun eigen regio op dezelfde manier als wij werken. Ook werven we volop, investeren we veel in automatisering en hebben we tegenwoordig twee collega's in Servië. Daar is niet genoeg werk voor afgestudeerde, academische accountants, terwijl ze hier juist schaars zijn. Ze zijn echt onderdeel van ons team. Toen we bij de kerstborrel de nieuwe naam lanceerden, waren ze er bijvoorbeeld bij”, zegt Sobels.

Ook het uitbouwen van het telt® agroteam staat hoog op de wensenlijst. “We krijgen veel aanvragen uit de agrarische sector, omdat onze agrarisch specialisten thuis zijn in de veranderende wet- en regelgeving, politieke plannen, regelingen en subsidies. Tegelijkertijd zijn we nuchter, zitten we gewoon op onze sokken aan de keukentafel mee te denken. Die combinatie wordt gewaardeerd.”

www.telt.nl