KOOTWIJKERBROEK - Op zaterdag 30 mei zet Kootwijkerbroek de deuren  van haar dorpsgrenzen wijd open tijdens het nieuwe  evenement Kootwijkerbroek Open. Ondernemers,  winkeliers, verenigingen en organisaties leggen deze  dag de rode loper uit voor belangstellenden uit het  eigen dorp en de wijde regio.

Al langere tijd was er onder ondernemers en winkeliers behoefte aan een gezamenlijk initiatief om ondernemend Kootwijkerbroek nadrukkelijker op de kaart te zetten.  De deelnamekosten zijn laag; een bedrijf of winkelier met een eigen pand kan meedoen voor een bedrag tussen de 100 en 150 euro. Het programma op 30 mei start voor de deelnemers met een gezamenlijk ontbijt in de Essenburcht en wordt afgesloten met een borrel. Er zijn volop sponsor- mogelijkheden voor Kootwijkerbroek Open, zodat ook donateurs van de ondernemersvereniging een rol kunnen spelen.

Plannen

Het wordt een dag voor heel Kootwijkerbroek, vertelt  mede-organisator Wilhelm Beens. ,,Natuurlijk is het  interessant voor consumenten om eens een kijkje te nemen achter bedrijfsdeuren die normaal gesproken gesloten  blijven. Maar ook voor ondernemers biedt deze dag de kans om eens bij elkaar naar binnen te kijken. Ondernemers kunnen ieder een eigen invulling geven aan de dag. Denk aan leuke acties of een rondleiding. Daarnaast zijn er plannen voor een culinaire streekmarkt, een autoplein  en een showterrein waar oude ambachten te zien zijn.  We zorgen voor bussen die de hele dag rondrijden tussen strategisch gelegen haltes. Ook voor de kinderen zal er  van alles te beleven zijn.’

De komende maanden buigt een werkgroep vanuit de OVK, de Winkeliersvereniging, Plaatselijk Belang en Vereniging Essenburcht zich over de definitieve invulling van de dag. Begin volgend jaar wordt een informatiepakket gepresenteerd.

ovkwb.nl